Alternativa perfecta pentru un desert savuros si usor de preparat este inghetata asortata cu sirop de zmeura.  Un rasfat total pentru familie sau prieteni intr-o zi calduroasa de vara.

Ingrediente pentru inghetata cu banane:

4 banane foarte coapte sucul unei lamai 75 g zahar 300 ml lapte condensat 200 ml frisca lichida

Ingrediente pentru inghetata de vanilie:

90 g zahar 200 ml lapte condensat o lingura amidon 100 ml frisca lichida o fiola esenta de vanilie

Ingrediente pentru servit:

sirop de zmeura cornete de napolitana
Mod de preparare:

Se desfac bananele, se taie felii si se pun in mixer. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza.

Pentru inghetata de vanilie se mixeaza frisca lichida si se amesteca usor cu laptele condensat in care s-au dizolvat in prealabil amidonul, zaharul si esenta de vanilie.

Intr-o cutie incapatoare se toarna straturi alternative din cele doua înghetate si se lasa la congelator peste noapte.

Se serveste in cornete de napolitana, ornata cu sirop de zmeura.

Pentru fiecare litru de sirop se adauga cate 1,250 g zahar si 1 g sare de lamaie.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece timp de 12 ore inainte de a fi servita.