O reteta usoara, pe care o faci intr-un timp rapid fara prea multa bataie de cap. Inelele de mar sunt o gustare inedita, apreciata de copii, dar care pot fi servite si la o petrecere informala, intre vechi prieteni.

Ingrediente

4 mere mari 120 g faina 1/4 lingurita praf de copt 2 linguri zahar 1/4 lingurita sare 1/8 lingurita scortisoara 1 ou mare batut 250 g lapte batut ulei pentru prajit

Ingrediente pentru decor

40 g zahar 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:

1. Intr-un castron mare, amesteca faina, praful de copt, zaharul, sarea si scortisoara (1/8 lingurita), apoi da amestecul de-o parte.

2. Intr-un castron mai mic, amesteca oul si laptele batut.

3. Intr-un al treilea recipient, compune toppingul de zahar si scortisoara, amestecand cele doua ingrediente.

4. Portioneaza merele in felii de 0.5 cm, apoi folosind un cutit special cu cercuri de diferite marimi, taie feliile in cercuri din ce in ce mai mici, aruncand partea ce contine seminte.

5. Daca nu ai o ustensila de acest tip, poti incerca sa folosesti pahare de diferite dimensiuni, ideal nu foarte netezite in partea superioara, incat sa poata taia usor.

6. Pune inelele de mar pe un servetel de bucatarie pentru a elimina excesul de apa.

7. Combina ingredientele din primele 2 castroane pentru a forma un aluat, incinge uleiul in tigaie apoi trece fiecare inel de mar prin aluat, apoi rumeneste-le pe rand in tigaie, pe ambele parti.

8. Cand inelele de mar au o culoare aurie, scoate-le pe servetele intr-o farfurie pentru cateva secunde, apoi tavaleste-le pe toate prin amestecul de scortisoara si zahar.