Imbogateste gustul gogosilor traditionale facand aceasta reteta care aduce un plus de savoare datorita alunelor de padure din glazura.

Ingrediente pentru gogosi

250 g faina un ou 15 g unt 20 g zahar 50 ml lapte un plic zahar vanilinat un plic drojdie uscata un praf de sare ulei pentru prajit

Ingrediente pentru servit

crema de ciocolata cu alune 50 g alune maruntite sirop de ciocolata
Mod de preparare:
  1. Din 100 g faina, drojdie si zahar se pregateste o maia care se lasa la dospit o ora.
  2. Restul fainei se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilinat, sarea, oul si drojdia crescuta. Se amesteca, se adauga untul topit si se framanta pana ce aluatul se desprinde de vas. Se lasa la crescut o ora.
  3. Se intinde aluatul, se taie cu o forma si se coc gogosile. Se scot pe servete de hartie.
  4. Se ung cu crema de ciocolata cu alune, se presara alunele fin maruntite si se stropesc cu sos de ciocolata.