Iti plac la nebunie briosele si cupcakes si ai vrea sa mananci aceste bunatati ornate cu glazura, dar nu iti place glazura de unt cu care sunt ele acoperite? Nicio problema! Inlocuieste-o cu glazura de zahar brun, o bunatate plina de caramel pe care garantat o vei adora.

Glazura de unt este buna cand e proaspat pregatita, iar cu o reteta de briose perfecta, parca iti vine sa mananci toate cupcakes-urile. Insa ce te faci cand glazura se unteste si nu doar ca nu mai au acelasi gust, dar parca devin si putin gretoase.

Ingrediente

220 g zahar 5 linguri apa 160 ml miere 4 albusuri 1 lingurita zeama de lamaie esenta de vanilie
Mod de preparare:
  1. Bate albusurile cu zeama de lamaie cam 10 minute, pana ce se tin bine de paletele mixerului.
  2. Combina zaharul, mierea si apa intr-o craticioara. Amesteca bine si da-le la foc mediu. Dupa aproximativ 10 minute, cand caramelul se scurge din lingura subtire ca un fir de par, da-l de pe foc.
  3. In timp ce mixezi albusurile, cu grija, toarna caramelul proaspat dat de pe foc (aici ajuta mult sa ai un mixer cu suport sau o persoana care sa toarne caramelul).
  4. Foloseste glazura pentru ornat torturile, briosele si orice alt desert crezi ca se potriveste ca si consistenta si arome!

Prajitura ingerilor

Chec de mere si scortisoara glazurat

Cheesecake cu portocale