Spre deosebire de gemurile din alte fructe, pentru care trebuie sa astepti vara sa le poti prepara, gemul de ananas poate fi pregatit tot timpul anului. 

Necesita doar 3 ingrediente, poti folosi ananas din conserva sau ananas proaspat, dupa cum ai disponibil. Garantat vei aprecia aroma pe care ti-o lasa in casa pregatirea gemului de ananas!

Ingrediente

600 g ananas 500 g zahar 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare:

1. Curata ananasul, apoi spala-l si taie-l cubulete (daca l-ai luat intreg). Alternativ, daca folosesti ananas din conserva, strecoara-l de zeama. Da cuburile de ananas prin blender superficial, cat sa se marunteasca, dar sa si ramana bucati intregi.

2. Pune ananasul cu zaharul la fiert la foc mic si amesteca periodic. Fierbe gemul de ananas pentru cca 70 de minute, sau pana cand dulceata se desprinde de lateralul cratitei.

3. Pentru a testa daca gemul e gata, tine aproape un castron cu apa rece. Cand gemul de ananas se desprinde de margini, pune putin gem in castronul cu apa.  Daca resusesti sa strangi gemul din apa intr-o bila rotunda, gemul de ananas e gata.

4. Sterilizeaza 2-3 borcane mici, usuca-le si toarna gemul de anans fierbinte in borcane. Pune-le capacul si intoarce-le cu capacul in jos, apoi infasoara-le in servete de bucatarie.

5. Nu atinge borcanele inainte de a se raci complet. Cand s-au racit le poti  depozita in camara.