Partea cea mai buna cu aceasta reteta de frittata cu sunca si gorgonzola e ca nici macar nu trebuie sa respecti ingredientele retetei! Poti la fel de bine sa pui in compozitie ce ai in frigider si doar ingredientele care iti plac cu adevarat.

Ingrediente

400 g paste 6 oua 150 g sunca o ceapa rosie 150 ml lapte 1 ardei 1 carnat semiafumat 150 g cascaval 50 g gorgonzola 2 linguri parmezan ras sare piper un praf nucsoara
Mod de preparare:

1. Fierbe pastele pentru 8 minute in apa suficienta cu sare. oaca marunt ardeiul, carnatul, sunca si ceapa.

2. Separat, bate ouale cu laptele, sarea, piperul si nucsoara. Adauga apoi cascavalul ras si gorgonzola taiata cubulete.

3. Scurge pastele fierte cat mai bine si asaza-le intr-o tava intinsa si adanca, termorezistenta.

4. Deasupra pastelor pune ingredientele uscate (carnati, ardei, sunca, ceapa). Amesteca bine toate ingredientele, pentru a le repartiza omogen, apoi toarna compozitia de oua si branzeturi, cat mai omogen.

5. Da tava la cuptor cu parmezanul presarat deasupra pentru cca 50 de minute la 180 de grade sau pana cand frittata se rumeneste si e solidificata complet.

Sfaturi practice:

✽ Atentie sa fie facuta si in profunzime! Verifica cat de bine este facuta frittata introducand o spatula pe marginea preparatului si ridicandu-l usor.

✽ In functie de tava, timpul de preparare poate varia.