Daca iti place ca cina ta sa aiba un gust picant, incearca aceasta reteta de friptura de porc, trimisa de Alexandru Filip, din Mehedinti.

Ingrediente

700 g pulpa de porc condimente pentru friptura un ardei gras rosu 2 ardei iuti 4 rosii bine coapte 3-4 linguri ulei o ceapa sare piper chilli verdeata
Mod de preparare:

 

  1. Se unge bine pulpa de porc cu condiment pentru friptura si ulei si se tine 30 de minute acoperita, dupa care se da la cuptor pana se rumeneste frumos, stropind-o din cand in cand, cu cate o lingura de apa sau vin.
  2. Intr-o tigaie, se calesc in ulei ceapa, ardeiul gras si ardeii iuti taiati rondele, iar cand incep legumele sa sticleasca, se pun rosiile decojite si date prin razatoare, sare, dupa gust, verdeata, piper si chilli. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand scade sucul lasat de la rosii.
  3. Se scoate carnea de la cuptor, se portioneaza si se serveste alaturi de sos.