Daca an de an gatesti friptura de miel dupa aceeasi reteta, a sosit momentul pentru o schimbare. Chiar daca ingrediente sunt neobisnuite, incearca o friptura de miel inabusita, servita cu sos delicios si ulei infuzat cu menta! Garantat nu te vei intoarce la reteta clasica.

Ingrediente

6 pulpe de miel 3 cepe rosii 2 linguri ulei de masline 5 linguri stafide 1 L supa de pui 3 linguri gem acrisor (ex: portocale) 1 lingura de ketchup 2 linguri sos Worcestershire 200 ml bere neagra 8 crengute rozmarin sare piper

Ingrediente pentru servit

cateva frunze de menta proaspata 4-5 linguri ulei de masline 2 cepe verzi otet de mere
Mod de preparare:

 

  1. Curata si taie ceapa cat mai marunt, apoi caleste-o intr-o cratita foarte incapatoare cu putin ulei de masline, sare si piper. Caramelizeaza ceapa pentru cca 10 minute, la foc mic-mediu.
  2. Adauga stafidele si gemul, apoi ketchupul, sosul Worcestershire si berea. Lasa sosul sa fiarba la foc mic.
  3. In rastimp, trage pulpele de miel la tigaie in putin ulei de masline, pana ce prind se rumenesc bine. Dupa ce au prins culoare, adauga si frunzele de rozmarin peste carne, insa nu lasa verdeata sa se arda.
  4. Toarna tot continutul tigaii cu carne peste sosul de ceapa, adauga supa de pui si lasa focul mic. Lasa cratita la fiert pentru 3 ore, sau pana cand carnea se desprinde usor de pe os. La jumatatea timpului de preparare, intoarce carnea pentru a asigura o patrundere uniforma.
  5. Zdrobeste frunzele de menta intr-un mojar, adauga uleiul de masline peste si un praf de sare. Toaca ceapa verde marunt. Pune o lingurita de otet in sosul ramas in cratita si amesteca.
  6. Serveste friptura pe pat de piure de cartofi sau cu legume gatite la abur, iar deasupra fiecarei pulpe pune 2-3 linguri de sos in care ai gatit friptura, putin ulei infuzat cu menta si ceapa verde tocata.

S-ar putea sa-ti placa si:

Colac italian impletit

Mini cozonaci cu stafide

Panettone de casa