Le iubesti pe cele de cumparat, de la cofetarie? Atunci sigur vei adora eclerele astea cu ness, caci le poti prepara cand vrei tu, cat de dulci le vrei si stii sigur ca le mananci proaspete!

Ingrediente pentru aluat

125 ml apa 125 ml lapte 125 ml unt 2 lingurite zahar 150 g faina 3 oua mari sare

Ingrediente pentru umplutura

800 ml smantana pentru frisca esenta/baton vanilie 3 linguri zahar (sau mai mult, dupa gust) 2 linguri ness

Ingrediente pentru glazura

350 g zahar pudra 3 linguri apa 2 linguri ness esenta de cafea
Mod de preparare:
  1. Intr-o craticioara, pune la fiert apa, laptele, untul, zaharul si sarea, iar cand acestea fierb, adauga faina, amestecand continuu, pentru 2-3 minute.  Cand aluatul se grupeaza si se desprinde de margini da-l de pe foc si pune-l intr-un bol de mixer.
  2. Bate aluatul cu cele 3 oua, adaugate pe rand si mixeaza pana cand aluatul e omogen si se tine de paletele mixerului.
  3. Pune coca intr-un pos de ornat si formeaza eclerele de ~12-15 cm lungime, la distanta unul de altul, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pudreaza-le cu putin zahar pudra. Da eclerele la cuptor la 200 grade pentru 5 minute, apoi la 180 grade pentru 30 minute.
  4. Odata ce timpul s-a scurs, stinge cuptorul si lasa-le sa se raceasca cu usa deschisa pentru 15 minute. In rastimp, bate smantana pentru frisca cu celelalte ingrediente pentru umplutura. Daca folosesti baton de vanilie, taie-l longitudinal si preseaza-l pentru a scoate toate semintele, apoi adauga-le in compozitie.
  5. In zaharul pudra pentru glazura, adauga apa rece putin cate putin, alaturi de cele 2 linguri de ness si esenta de cafea. Amesteca inainte de a adauga o alta lingura de apa, iar cand compozitia e similara unei ciocolate topite, e gata pentru a fi folosita.
  6. Umple posul cu crema de cafea, da cate 2 gauri in fiecare ecler pe dedesubt, apoi umple eclerele. Scufunda fiecare ecler umplut in glazura, cu susul in jos, apoi lasa-le la racit pentru minim 0 ora inainte de servire.

Choux a la creme cu vanilie

Eclere cu ciocolata si crema de vanilie

Eclere rosii