O mancare alcatuita exclusiv din legume. Perfecta pentru zilele de vara, cand ideal este sa mancam cat mai usor.

Ingrediente

3 dovlecei 6 linguri orez 1 ceapa mare 1 lingura ulei 1/2 l bors sare piper

Ingrediente pentru garnitura

2 morcovi 1 lingura ulei 1 lingura pasta de rosii
Mod de preparare:

1. Dovleceii se curata, se taie in doua si se golesc de miez.

2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul si miezul dovleceilor  tocat marunt. Se presara cu sare si piper si se lasa pe foc in jur de 10 minute, cat sa fiarba bine orezul. Daca e nevoie se pune puțina apa.

3. Se umplu dovleceii cu amestecul de orez, se pun intr-un vas de cuptor, se toarna borsul si se lasa la fiert 30 de minute.

4. Intre timp, pentru garnitura, se pun morcovii rași la calit in ulei. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga pasta de rosii desfacuta cu putina apa si se lasa la fiert 10 minute. Se pune acest sos peste dovlecei in momentul servirii.

din aceeasi categorie