Iti plac fructele de mare? Garantat vei iubi reteta asta de creveti gatiti in stil grecesc! Ii pregatesti rapid si sunt numai buni de savurat pe loc.

Ingrediente

450 g creveti o ceapa 250 ml vin alb 400 g rosii cuburi 220 g feta 4 linguri ulei 1/4 lingurita praf de usturoi sare piper
Mod de preparare:
  1. Crevetii se clocotesc 5 minute si apoi se scurg, apa se pastreaza.
  2. Se incing doua linguri de ulei, in care se pune ceapa la calit, se adauga apoi vinul, rosiile tocate marunt, usturoiul feliute si restul de ulei.
  3. Se lasa pe foc 30 de minute pentru ca sosul sa devina gros.
  4. Intre timp, se curata crevetii numai de picioruse si carapace. Nu se scot capul si coada.
  5. Se adauga crevetii curatati si se mai lasa 5 minute pe foc. Se faramiteaza branza direct in vas si se trage de pe foc. Se lasa 10 minute pentru ca branza sa aiba timp sa se topeasca si apoi se aduce la masa cu sare si piper.

Sfaturi utile:

✽ Fructele de mare nu contin multe calorii, deci sunt ideale in curele de slabire. 100 g de fructe de mare au in jur de 100 de calorii. De asemenea, sunt bogate in antioxidanti, care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, mentinand in acest fel celulele sanatoase.

✽ Evita sa cumperi creveti curatati si eviscerati inainte de congelare pentru ca nu mai sunt la fel de gustosi

Scoici cu paste

Paella cu fructe de mare

Creveti cu sos alb