Iata o reteta de clatite pe care iubitorii de ciocolata o vor indragi! Pregatite asa, ies pufoase si aromate, iar in ceea ce priveste umplutura, doar imaginatia te poate limita: umple-le cu frisca, nuci si fructe, cu gem sau chiar cu crema de ciocolata, daca iti place sa mergi pana la capat cu un ingredient-cheie.

Ingrediente

3 oua 160 g faina 250 ml lapte 3 linguri cacao 2 linguri zahar 50 g unt esenta de vanilie/1 lingura zahar vanilat
Mod de preparare:
  1. Bate ouale spuma cu zaharul, apoi adauga cacaua si laptele, urmate de faina.
  2. Incorporeaza untul topit si esenta de vanilie sau zaharul vanilat. Aluatul ar trebui sa arate ca o ciocolata cu lapte mai groasa.
  3. Incinge o tigaie antiaderenta si prajeste clatitele pe ambele parti cate 1-2 minute, pana ce se rumenesc usor.
  4. Ca umplutura pentru clatitele cu ciocolata poti folosi frisca, fructe, nuci, inghetata, dulceata sau chiar crema de ciocolata, daca este ingredientul tau preferat.



Clatite daneze traditionale cu fructe de padure

Clatite daneze traditionale (Aebleskiver)