Un aperitiv delicios, pe care il poti face foarte usor in paralel cu un desert. Clatitele cu sunca si cascaval sunt economice, iar pentru o portie platesti doar 4 lei.

Ingrediente pentru clatite

un ou 200 ml lapte 250 g faina 50 ml ulei un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

200 g sunca 50 g cascaval 2 oua pesmet ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  1. Pentru clatite, se amesteca bine cu mixerul toate ingredientele, apoi, daca este prea moale aluatul, se mai adauga putina faina, iar daca este prea dens ca si consistenta, se mai adauga putin lapte.
  2. Se coc 10 clatite si apoi se pun deoparte. Se da cascavalul pe razatoare si se repartizeaza pe cele 10 foi de clatite.
  3. Se taie marunt sunca sau se poate trece prin masina de tocat. Se repartizeaza deasupra cascavalului si apoi fiecare clatita se impacheteaza ca o sarma.
  4. Se trec toate cele 10 pachetele prin ou batut si pesmet si se rumenesc in ulei incins.