Pufoase si aromate, cu o consistenta bogata, clatitele cu branza de vaci si stafide sunt cel mai bun mic dejun pe care il poti manca dis-de-dimineata, preparat de seara.

Ingrediente

500 g branza de vaci 100 g stafide 4 galbenusuri 4 linguri faina 2-3 linguri zahar (+/-, in functie de gust) 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu esenta vanilie
Mod de preparare:
  1. Bate branza de vaci cu galbenusurile, bicarbonatul, vanilia si zaharul, pana ce sunt bine incorporate.
  2. Adauga si stafidele, apoi amesteca bine. Formeaza clatitele cu branza de vaci, turnand cu un polonic direct in tigaie.
  3. Prajeste clatitele cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
  4. Scoate-le si asaza-le intr-o tava termorezistenta si da-le la cuptor pentru 12-15 de minute, la 180 grade, sau pana cand devin pufoase. Serveste clatitele cu smantana si fructe sau dulceata alaturi.