Clafoutis de caise este o tarta aromata, cu o textura fina si pufoasa. Este un desert traditional francez foarte simplu de realizat.

Caisele pot fi inlocuite la preparare cu orice fructe de vara.

Ingrediente:

400 g branza de vaci 4 oua 80 g faina 100 g stafide aurii 150 g zahar pudra 4-5 caise foarte coapte esenta de vanilie

Ingrediente pentru tava:

20 g unt o lingura faina
Mod de preparare:

Branza de vaci se mixeaza cu galbenusurile si apoi se adauga faina si zaharul. Se amesteca bine, se adauga stafidele si esenta de vanilie.

Se bat albusurile si apoi spuma se incorporeaza usor in amestec. Se toarna aluatul in tava unsa cu unt si presarata cu faina si se pun jumatati de caise. Se da la cuptor pentru 40 de minute.

Mod de pastrare:

Se serveste calduta, presarata cu zahar pudra.

Se pastreaza la rece in cazul in care nu s-a consumat in ziua prepararii.

din aceeasi categorie