Ai mancat vreodata un bors de sfecla autentic, de sa iti vina sa mai ceri 3 portii? Daca nu, incearca reteta asta de ciorba ruseasca! Sigur nu te va dezamagi.

 

Ingrediente

250 g piept de vita 250 g piept de porc o sfecla mare 300 g varza 2 morcovi 2 cepe 3 rosii in bulion sucul unei lamai 2 foi dafin piper 1/2 legatura verdeata, dupa gust smantana pentru servit sare

Ingrediente pentru servit

sos de iaurt
Mod de preparare:

 

  1. Carnea taiata cubulete se pune la fiert in patru litri de apa si o lingura cu sare. Se lasa la foc mare pana ce da in clocot, se micsoreaza focul si se lasa la fiert domol 40 de minute.
  2. Apoi, se adauga cele doua foi de dafin si piper si se lasa pe foc pana ce carnea este fiarta.
  3. Intre timp, sfecla se taie cubulete si se amesteca cu sucul de lamaie. Se taie marunt si celelalte legume.
  4. Se pun toate legumele in oala, peste carne, si se mai lasa la fiert 20 de minute. Se pune verdeata si se serveste cu smantana.

Ciorba de cartofi cu afumatura

Ciorba de praz cu carnati

Supa de pui belgiana