Asa prepari cel mai usor o ciorba de vacuta traditional romaneasca, acrita cu bors si servita cu smantana delicioasa.

Ingrediente

500 g carne de vita 2 cartofi medii 3 morcovi 1 ceapa mare 1 telina medie 1 pastarnac 2 ardei o mana de fasole verde 3 linguri pasta de tomate 3 linguri leustean 3 linguri ulei 300 ml bors sare (dupa gust)
Mod de preparare:

1. Taie carnea cubulete si pune-o la fiert in apa, cu putina sare. Spumeaza carnea periodic pana ce supa ramane limpede.

2. In rastimp, toaca legumele (le poti da pe razatoare sau le poti taia cubulete).

3. Caleste ceapa tocata marunt in 3 linguri de ulei, adauga morcovul, telina si pastarnacul. Dupa 1-2 minute, pune toate legumele (cu tot cu ulei) in supa de vita, impreuna cu cartofii taiati cuburi.

4. Dupa 25 de minute adauga ardeiul in ciorba, iar dupa 5 minute completeaza cu pasta de tomate si borsul.

5. Cand ciorba a dat bine in clocot, potriveste de sare si adauga leusteanul. Serveste ciorba de vacuta cu smantana.