Desertul frantuzesc perfect, nici prea dulce, nici prea greu, cu frisca si capsuni. Reteta de choux cu capsuni este una foarte practica si cere doar putina indemanare.

Ingrediente pentru aluat

160 g unt 250 g faina 500 ml apa 6 oua 2 lingurite zahar un praf sare

Ingrediente pentru garnitura

500 g capsune 200 ml frisca batuta 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, se pun pe foc untul, apa, sarea si zaharul si se lasa sa se topeasca.
  2. Dupa topire, se pune toata faina dintr-o data, se amesteca energic si se pune din nou pe foc pentru a se usca bine.
  3. Se retrage de pe foc, se adauga ouale, se amesteca dupa fiecare si apoi se pune aluatul intr-un pos. Se elibereaza mici gramajoare una langa cealalta pentru a forma mai multe blaturi mici care se coc pentru 20-25 de minute.
  4. Intre timp, se prepara spuma de capsune prin amestecarea a 200 ml frisca cu 250 g capsune pasate si zaharul pudra. Se pune pe fiecare blat mic un strat de spuma, unul de frisca si se serveste cu restul de fructe proaspete.