Cauti o mancarica rapida deoarece nu stii ce sa mai gatesti? Incearca aceasta reteta de cartofi la cuptor cu carnati si oua ochiuri, o masa completa pentru intreaga familie.

Ingrediente

800 g cartofi 1 carnat taranesc 2 fire ceapa verde 80 ml ulei de masline 2 catei usturoi 4 oua 1/2 lingurita boia dulce/iute, dupa gust 1/2 lingurita pudra de usturoi sare piper
Mod de preparare:
  1. Curata, spala si taie cartofii cubulete, iar usturoiul marunteste-l. Combina cartofii cu usturoiul si carnatul taiat feliute, apoi asezoneaza amestecul cu boia, pudra de usturoi, sare si piper.
  2. Adauga uleiul de masline si agita bine ingredientele, pentru a te asigura ca s-au distribuit mirodeniile si uleiul.
  3. Pune amestecul intr-o cratita (cea grea, de fonta, e de preferat) si acopera totul cu folie de aluminiu. Da cratita la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau pana cand cartofii se coc si incep sa se rumeneasca.
  4. Indeparteaza folia, creeaza 4 spatii in cratita printre ingrediente si adauga 4 oua in fiecare spatiu. Da cratita inapoi la cuptor, de aceasta data fara folia de aluminiu, pentru alte 3-8 minute, pana cand ouale sunt facute pe placul tau.
  5. Serveste cartofii copti cu ouale ochiuri presarati cu ceapa verde tocata marunt.

S-ar putea sa-ti placa si:



din aceeasi categorie