Burta de porc la cuptor este un preparat inedit, potrivit pentru o masa in familie sau un eveniment special.

Ingrediente:

o bucata burta de porc cu sorici o lingurita sare grunjoasa o lingurita boabe de ienibahar o lingurita boabe de piper negru 600 ml supa sau apa 2 linguri ulei
Mod de preparare:

1. Carnea se asaza pe un tocator cu partea cu sorici in sus si se fac taieturi in sorici. Se presara sare in aceste crestaturi si apoi se pune intr-o tigaie cu ulei incins cu partea cu sorici in jos.
2. Se lasa sa se rumeneasca pe sorici timp de 20 de minute. Apoi, se scoate, se lasa putin sa se racoreasca si se ruleaza.
3. Se leaga cu sfoara de bucatarie, se transfera in tava de copt cu supa si boabele de piper si ienibahar. Se lasa la cuptor aproximativ 2 ore.Dupa ce carnea este aproape facuta, ii poti pune de jur imprejur 4-5 caei de usturoi.