Budinca de orez este un desert usor de facut si la fel de usor de mancat, indicat in alimentatia persoanelor care sufera de boli de ficat.

Ingrediente

4 linguri orez 200 ml lapte 2 mere 3 linguri zahar
Mod de preparare:
  1. Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea. Se lasa pana se umfla si se inmoaie. Se lasa apoi sa se racoreasca putin.
  2. Separat, se fierb merele, curatate de coaja si taiate cubulete, in apa cu 2 linguri de zahar, ca pentru compot. Dupa ce s-au inmuiat, se scot si se servesc alaturi de orezul cu lapte.

 Sfaturi utile

✽ Atunci cand prepari orez cu lapte, fierbe-l mai intai in apa, timp de 10-15 minute, dupa care strecoara-l si pune-l sa fiarba restul timpului, in lapte. Astfel se va inmuia si va fi gata mai repede.

✽ Pentru orez cu lapte sau budinca, se foloseste orez cu bobul scurt, care se umfla rapid si formeaza o masa compacta a preparatului.

✽ La inceput, fierbe orezul la foc mare, iar dupa primul clocot, da focul mai mic.