Iti lasa gura apa numai cand te gandesti la combinatia de ciocolata si banane? Am vesti bune: in reteta asta poti sa le mananci impreuna, si cu putine calorii, chiar! Inlocuiesti faina cu ovaz si ai parte de briose delicioase, care merg de minune si la micul dejun.

Ingrediente

250 g fulgi de ovaz 4 banane coapte 2 oua 2-3 linguri zahar (optional) o tableta ciocolata neagra (100 g) 50 g unt 1 lingura praf de copt esenta vanilie
Mod de preparare:
  1. Da fulgii de ovaz prin robotul de bucatarie, incat sa-i maruntesti. Zdrobeste bananele, apoi bate-le cu ouale si zaharul.
  2. Topeste ciocolata rupta cat mai marunt cu untul la bain marie sau cuptorul cu microunde (incalzire in reprize de 30 de secunde, cu amestecare intre 2 reprize).
  3. Pune ciocolata topita peste compozitia cu banane si incorporeaza praful de copt, urmat de ovaz. Toarna compozitia obtinuta in forme de briose si da-le la cuptor la 180 grade pentru cca 25-30 de minute, sau pana cand trec testul scobitorii.
  4. Imediat ce scoti briosele de la cuptor, scoate-le si din forme si pune-le pe o farfurie. Inveleste farfuria cat mai etans cu o punga si lasa-le deoparte pentru minim 30 de minute.

Briose cu cocos si ananas (pina colada)

Briose cu visine

Briose crocante