O reteta usoara de briose cu ciocolata, ce pot fi savurate la micul dejun, alaturi de cafeaua din fiecare dimineata.

Reteta trimisa de Ninica Radescu, din Baia de Fier.

Ingrediente

un ou 50 g unt 100 ml lapte batut un praf sare 150 g zahar pudra 120 g faina 2 linguri cacao o lingurita praf de copt 50 g fulgi de ciocolata 100 g ciocolata menaj bombonele colorate, pentru ornat
Mod de preparare:
  1. Intr-un vas, se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Separat, se freaca oul cu zaharul pudra, untul si laptele batut. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Cand aluatul este omogen, se adauga fulgii de ciocolata.
  2. In forma de copt, se asaza cosuletele pentru briose in care se toarna aluatul, umplandu-le trei sferturi. Se pune tava cu briose in cuptorul preincalzit. Cand s-au copt (sunt gata cand trec proba scobitorii), se scot si se glaseaza cu ciocolata topita in prealabil si se orneaza cu bombonele colorate.