Usor de facut si deliciosi, ardeii capia murati sunt potriviti pentru a fi serviti la mesele copioase, precum sunt cele de sarbatori. Urmand aceasta reteta, vei obtine 5-6 borcane de 370 ml de ardei capia murati.

Ingrediente

2 kg ardei capia 2 capatani usturoi 2 linguri zahar 2 linguri sare o lingura boabe de piper 900 ml otet 800 ml apa o foaie dafin un ardei iute (optional)
Mod de preparare:
  1. Ardeii se spala si se repartizeaza in picioare in borcane.
  2. Se curata usturoiul si se repartizeaza in borcane, intreg sau taiat pe lung alaturi de boabele de piper.
  3. Otetul se amesteca intr-un vas cu apa, zaharul, sarea, foaia de dafin si se da intr-un clocot.
  4. Se toarna amestecul peste ardei, se pun capace imediat si se intorc cu gura in jos sa se raceasca asa. Daca va plac ardeii mai picanti, puteti adauga in borcan, odata cu usturoiul, un ardei iute.