Iti place pizza de cumparat, dar ai vrea sa incerci sa o faci si in casa? Cu reteta asta de aluat de pizza n-ai cum sa dai gres! 

Pizza iti va iesi pufoasa si aromata, preparata cu ingredientele care iti plac tie cel mai mult.

Ingrediente

225 g faina 50 ml lapte 40 ml ulei 50 ml apa 18 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 1/4 lingurita sare
Mod de preparare:
  1. Dizolva drojdia in apa calda cu zaharul si da-o deoparte.
  2. Combina faina cu sarea, apoi adauga drojdia crescuta si framanta compozitia. Toarna laptele si uleiul si continua sa framanti 7-9 minute, pana cand obtii un aluat de pizza omogen, nelipicios si fin.
  3. Lasa aluatul de pizza la crescut pentru o ora, apoi intinde-l folosind intai facaletul, apoi palmele si buricele degetelor, pana cand blatul ajunge la dimensiunea tavii de pizza.
  4. Asaza deasupra ingredientele de pizza preferate si coace preparatul conform retetei de pizza.