Salată de ananas şi rodii

1. Lămâile se spală, se storc, iar sucul obţinut se amestecă cu romul şi zahărul brun. 2. Ananasul se curăţă de frunze, se taie pe jumătate, apoi se cojeşte. Se taie în rondele aproximativ egale şi fiecare bucată se mai taie în sferturi. 3. Rodiile se taie pe jumătate, apoi se scot sâmburii cu o […]

Salată de fructe cu cremă de brânză

1. Se desface compotul de struguri şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Se răstoarnă apoi într-un castron şi se amestecă cu ananasul tăiat cubuleţe. Deasupra, se presară o lingură de zahăr, se stropeşte cu vin, se acoperă şi se lasă la rece, timp de o oră. 2. Între timp, brânza dulce se ames­tecă bine […]

Îngheţată de ciocolată cu alune de pădure

1. Se fierbe într-o cratiţă lapte­le împreună cu o jumătate de baton de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Între timp, se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Ciocolata se topeşte cu untul într-o cratiţă separat, iar după ce s-a răcit puţin se toarnă încet peste gălbenuşuri şi se freacă uşor, în acelaşi sens. Se adaugă […]

Vis de primăvară

1. Se pasează cele patru banane, apoi se amestecă cu smântâna în care s-a încorporat în prealabil zahărul pudră şi fulgii de ciocolată. Compoziţia se lasă la congelator timp de 5-6 ore. 2. Separat, într-un alt vas, se ames­tecă apa cu sucul de lămâie şi cel de portocală şi se dă apoi la conge­lator pentru […]

Peşte la cuptor cu piure de cartofi

1. Peştele curăţat şi spălat se stropeşte cu zeamă de lămâie. Se dă apoi prin făină, se scutură bine şi se prăjeşte în jumătate din cantitatea de unt. După prăjire se pune pe o farfurie acoperită cu hârtie. 2. Separat, într-o altă tigaie cu restul de unt, se căleşte foarte puţin ceapa rasă fin. Se […]

Supă de broccoli cu ou

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina se taie bucăţi mari, iar broccoli se rupe în bucheţele mici. 2. Într-o oală cu 2 l de apă şi un praf de sare se pun la fiert ceapa, morcovii, ţelina şi păstârnacul. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, după care se […]

Bulete de brânză

1. Într-un castron suficient de mare se pun brânzeturile, care se pasează cu o furculiţă pentru a se mărunţi bine. Se adaugă smântâna, se amestecă bine sau se mixează şi se potriveşte la gust cu sare şi piper. 2. Separat, în castronele diferite, se pun migdalele tocate, boiaua ames­tecată cea dulce cu cea iute, pătrun­jelul […]

Tort aperitiv cu brânză şi somon

1. Se spală peştele şi se pune la fiert în puţină apă. Se fierbe la foc mic 10 minute, după care se lasă să se răcească. Gelatina se pune la înmuiat. 2. Se freacă 100 ml smântână cu 250 g mascarpone şi cu verdeţurile tăiate mărunt. Se aşază feliile de pâine prăjită într-o formă de […]

Gogoşele fantezie

1. Se încinge cuptorul. Într-o oală de 2 l se pun pe foc 300 ml apă, 150 g unt şi un praf de sare. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă toată făina odată şi se opreşte focul. Se amestecă până ce se omogenizează şi se lasă puţin să se răcească. Se adaugă […]

Usturoi cu trei arome

1. Se pun la fiert 3 l apă cu sarea. Când clocoteşte, se adaugă căţeii de usturoi şi se lasă la fiert cam 5 minute. Se scot şi se pun la scurs. 2. Se pregătesc 3 sticle sau bor­cane. Se pune usturoiul, în părţi egale, în fiecare şi câte 3 ardei iuţi în două dintre […]