Chifteluţe cu sos de pere

Se pune carnea de curcan tocată într-un bol şi se amestecă cu oul, susanul prăjit, migdalele măcinate, ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, şi cu verdeaţa. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se frământă câteva minute până se obţine o pastă omogenă. Din pasta de carne se formează chiftelele, se trec prin pesmet […]

Salată orientală

Se spală cartofii şi se pun la fiert, în apă cu sare. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ouăle se spală şi se pun şi ele să fiarbă în apă cu sare, aproximativ 10 […]

Ratatouille cu piept de pui

1. Bucăţile de piept se curăţă şi se spală. Se şterg pe un prosop absorbant şi se ung cu untul moale. Se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-o tavă, se stropesc cu apă, se adaugă 2-3 crenguţe de rozmarin şi se bagă la cuptor. 2. Se curăţă şi se spală legumele, apoi se […]

Vinete cu susan

Se spală vinetele, se curăţă de cozi, după care se taie felii potrivite şi se presară cu sare cât cuprinde. Se lasă câteva ore astfel încât să se elimine toxinele, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce au fiert, se scot într-o sită […]

Salată ţărănească

Se curăţă şi se spală salata în câteva ape şi se pune să se scurgă în sită. După aceea, se taie frunzele cu un cuţit special și se pun într-un bol. În acest timp, se sparg ouăle, se bat bine cu sare şi cu un praf de piper, se adaugă ardeiul capia tăiat cubuleţe, mărarul […]

Piept de pui cu ciuperci

Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie feliuţe şi se călesc în uleiul încins cu ceapa verde tocată şi cu boiaua. Se stropesc cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Separat, se spală pieptul de pui, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se stropește cu ulei şi se bagă la cuptor. […]

Salată cu spanac

Se alege spanacul, se curăţă codiţele dacă sunt prea lungi şi se spală în câteva ape până ce ultima apă rămâne limpede. După ce s-a spălat, se lasă în sită să se scurgă. În acest timp, se curăţă ceapa roşie, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în uleiul de măsline, la foc mic, […]

Ciorbă de legume

Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe pentru ciorbă. Se călesc câteva minute în ulei şi apoi se adaugă 2 l de apă. Se presară sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. În acest timp, se bat ouăle spumă, se adaugă smântâna şi se amestecă cu pătrunjelul […]

Supă de ciuperci

Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se opăresc 3-4 minute în apă cu sare, cât să nu-şi schimbe culoarea. Se curăţă ceapa, se spală şi apoi se taie solzişori. Morcovii se spală şi ei, se curăţă şi apoi se taie rondele sau în funcţie de preferinţe. Ciupercile se taie feliuţe […]