Salată cu pui şi rucola

Se curăţă şi se spală salata verde şi rucola şi se lasă să se scurgă. Se curăţă ceapa, ardeiul şi dovleacul deja copt şi se taie cubuleţe ca pentru salată. Se rup frunzele de salată şi rucola şi se pun într-un bol împreună cu celelalte legume. Separat, se spală pieptul în câteva ape şi se […]

File de păstrăv la grătar

Se spală păstrăvii în câteva jeturi de apă rece şi se dezosează. Se pun să se scurgă în sită şi se condimentează cu sare, piper alb şi roşu, usturoi, foi de dafin şi cimbru. Se stropesc cu ulei de măsline şi se înfig pe beţele de frigărui. Până se pregăteşte grătarul, peştele se bagă în […]

Crap cu sos de ardei

Se spală bucăţile de peşte cu jet de apă rece, se condimentează cu sare, piper, foaie de dafin şi boia, se stropesc cu uleiul de măsline şi apoi se pun într-o tavă, la cuptor. Se lasă până se rumeneşte. Între timp, se curăţă ardeii şi ceapa, se spală şi se taie în funcţie de preferinţe. […]

Anghinare umplută cu şalău

Se curăţă anghinarele, se spală şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul şi se opăresc câteva minute în apă clocotită cu sare şi zeama de la o lămâie, apoi se lasă să se scurgă în sită. Separat, se toacă fileul de şalău şi se condimentează cu sare şi piper. Fileul de şalău se amestecă cu […]

Muşchiuleţ de vită cu legume

Se taie muşchiuleţul de vită rondele potrivite, nici groase, dar nici subţiri. Se ung bucăţile de carne cu salvie, unt, ulei şi muştar. Se stropesc cu vin roşu pe toată suprafaţa şi se lasă câteva ore la rece, la marinat. Separat, se curăţă legumele şi se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi […]

Păstrăvi la grătar

Se curăţă păstrăvii, se spală bine în câteva ape şi se pun să se scurgă în sită. După ce s-au scurs, se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat şi cimbru şi se lasă câteva minute la rece, până se pun la grătar. După ce au stat la rece, se iau pe rând şi se înfășoară […]

Surprize cu brânză

Roşiile cherry se curăţă de codiţe şi se spală. Ceapa verde se spală şi se taie mărunt, doar frunzele. Într-un bol, se amestecă seminţele de susan, de mac şi de coriandru cu frunzele de ceapă mărunţite. Brânza dulce de capră se fărâmă cu o furculiţă. Untul se lasă să se înmoaie la temperatura camerei şi […]

Friptură cu legume

Ardeii se curăță, se spală și se taie fâșii subțiri. Usturoiul se toacă mărunt și se pune într-un vas, împreună cu mierea şi sosul de soia. Într-o tavă pentru fripturi, se așază bucățile de carne. Se adaugă ceapa şi broccoli bucheţele. Se toarnă, în mod egal, peste fiecare bucată de piept, sosul din miere și […]

Pilaf cu urzici

Urzicile se spală temeinic și se scurg. Se pun la opărit în apă cu sare și oţet. Se lasă la fiert până sunt aproape gata. Într-o tigaie, se călește ceapa în unt. Se pune orezul spălat bine, dar doar umed, fără apă în el. Se lasă până devine transparent (ca orice început de rizotto). Se […]

Borș de lobodă roșie de la Dersca

Toate legumele, mai puțin loboda roșie, se toacă în bucăți destul de mari și se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Loboda roșie se spală bine și se taie în fâșii late de un deget. Apoi, se pune la fiert separat, în borș acru, de putină (dacă este prea acru se […]