Supă andaluză

 O supă andaluză cu roşii, ou şi jambon – delicioasă şi foarte uşor de făcut. Iată reţeta. 1. În cuva robotului se pun roşiile tăiate în bucăţi. Pâinea se înmoaie în apă şi se desface cu degetele peste roşii. 2. Se adaugă usturoiul, sarea, piperul şi se mixează totul. Apoi, se adaugă uleiul şi oţetul […]

Ploaie de vară

1. Se spală pepenii roşii şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. La fel se procedează şi cu pepenele galben. 2. Miezul de pepene roşu şi cel de pepene galben se pun apoi în cele patru jumătăţi […]

Pădurea fermecată

1. Se spală coacăzele, afinele şi zmeura, se curăţă de frunzuliţe şi se pun într-un castron mai mare. 2. Căpşunile şi strugurii, după ce s-au spălat şi curăţat de codiţe, se taie în bucăţele şi se pun şi ele peste celelalte fructe în castron. 3. Perele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi […]

Raza soarelui

1. Se spală pepenii galbeni şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. Dacă nu ai, poţi folosi o lin­gură sau un cuţit. Miezul tăiat se pune apoi înapoi în scobitura formată. 2. Piersicile se spală şi se […]

Salată de ananas şi rodii

1. Lămâile se spală, se storc, iar sucul obţinut se amestecă cu romul şi zahărul brun. 2. Ananasul se curăţă de frunze, se taie pe jumătate, apoi se cojeşte. Se taie în rondele aproximativ egale şi fiecare bucată se mai taie în sferturi. 3. Rodiile se taie pe jumătate, apoi se scot sâmburii cu o […]

8 din 8«...678