Tocanita de ciuperci

O tocanita clasica, rapida, sanatoasa, din putine ingrediente. Perfecta pentru zilele de post sau pentru cei care, in general, nu consuma carne. O puteti servi alaturi de o mamaliguta fierbinte, in loc de paine.

Iepure cu ceapă

Carnea de iepure merge perfect cu o tocăniță de ceapă. Uite cum să prepari acest fel de mâncare încântător! 1. Într-o oală cu fund dublu se încinge uleiul şi, între timp, carnea se trece prin făină. 2. Se rumenește 2-3 minute pe ambele părţi, se presară sare şi piper şi se adaugă vinul, plantele aromatice, ceapa şi baconul. 3. Se […]

Tocană picantă cu carne

1. Se taie cârnaţii şi fleica de porc bucăţele şi se călesc în ulei. Se pune apă şi se lasă să fiarbă. 2. Separat, se toacă ceapa mărunt, ciupercile se curăţă, se spală şi se taie feliuţe potrivite şi se călesc împreună cu carnea. 3. Cartofii, morcovii şi ardeii se curăţă, se spală, se taie […]

Gulaş picant

1. Se spală carnea, se taie bucăţi subţiri şi se pune într-o cratiţă cu fundul mai gros. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc în ulei. Se condimentează cu sare şi puţin piper şi se sting cu vin îndoit cu apă, adăugat treptat. Se fierbe înăbuşit 30-40 de minute, până când se […]

Musaca de vinete şi conopidă

1. Se desface conopida bucheţele şi se fierbe în apă cu puţină sare timp de 30 de minute, apoi bucheţelele se scurg şi se aşază pe un platou. 2. Vânăta se coace pe grătar sau pe tava de la aragaz, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs pe un tocător. 3. Se toacă […]

Lecso unguresc

1. Se spală ardeii, se taie în jumătă-ţi, se înlătură cotoarele şi se taie fideluţă. Se taie ceapa fâşii şi se pune la călit în untura de porc. Se adaugă ardeii şi se lasă la foc mic până când ceapa se rumeneşte. 2. Roşiile se spală şi se opăresc. Pentru a se putea decoji uşor, […]

Mâncare de vinete

1. Se spală şi se curăţă vinetele, se taie felii potrivite şi se lasă aproximativ două-trei ore, într-o sită, la scurs. 2. Separat, se curăţă ceapa, se spală şi se toacă solzişori. Se căleşte în uleiul de măsline pus la încins în prealabil, până ce devine transparentă. 3. Între timp, se scurg vinetele de sucul […]

Tocană de fasole și cârnaţi picanţi

Se lasă fasolea de seara până dimineaţa în apă călduţă. Se scoate şi se pune să fiarbă în câteva ape, până elimină toxinele. După ce a fiert, se scoate în sită şi se lasă să se scurgă. Separat, se taie ceapa roşie solzişori, se căleşte în uleiul de măsline şi se adaugă piureul de roşii […]

Ciuperci cu legume trase la tigaie

Se spală şi se curăţă ciupercile, se taie în jumătăţi şi se stropesc cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze şi să-şi păstreze culoarea. Roşiile se spală, se decojesc şi se taie bucăţele. Ceapa şi usturoiul se taie rondele. Într-o tigaie, se încinge bine uleiul de măsline şi se pun ciupercile. Se lasă […]

Pui cu smântână

Puiul de primăvară, de aproximativ un kilogram, se spală bine și se pune la fiert întreg, împreună cu o ceapă întreagă, foile de dafin, ienibaharul, piperul verde și rădăcinoasele tăiate rondele groase. Se fierbe puțin, pentru că el are carnea foarte fragedă. Când este fiert bine se dă de pe foc și se mută în […]

2 din 3123