Peste cu sos de ierburi aromatice

Invata sa prepari un sos delicios din menta, coriandru si alte ierburi aromatice pentru pestele alb din frigider.

Aripioare cu miere şi ghimbir a la Jamie Oliver

Învaţă şi tu să prepari reţeta lui Jamie Oliver de aripioare cu miere şi ghimbir. Sunt delicioase şi numai bune la picnic sau la petreceri. Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-un castron şi ai grijă să obţii un sos lipicios. Pune aripioarele de pui curăţate pe o tavă largă şi toarnă marinada […]

Friptură de vită la tavă

 Friptură de vită la tavă cu garnitură de piure şi mix de legume. O reţetă simplă şi foarte gustoasă. 1. Se taie rasolul felii potrivite. Se bate fiecare felie cu ciocanul de şnitele şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru verde. 2. Se ung bucăţile cu unt şi ulei de măsline şi se acoperă […]

Bacon de casă

Bacon de casă – se face mai uşor decât ai crede şi e mai sănătos decât cel cumpărat. Iată reţeta! 1.   Carnea se taie pe toate părţile pentru a obţine o bucată cât mai dreaptă, pătrat sau dreptuntunghi. 2.   Într-un castron mai mare, se pun sarea, piperul uşor mărunţit, boiaua, foile de dafin fărâmiţate, usturoiul […]

Afinată

O afinată foarte gustoasă şi aromată pe care o poate face oricine. Iată reţeta. 1.   Afinele se aleg cu atenţie şi apoi se trec rapid sub un jet de apă rece. Se scutură bine sau chiar se lasă la scurs. 2.   Într-un borcan mare de murături de 5 litri se pune un prim strat de […]

Lichior de caise

Lichior de caise – o băutură fină, dulce şi gustoasă. Încearcă această reţetă rapidă! 1.   Se spală fructele și se curăță de sâm­buri. 6 sâmburi se sparg cu un ciocan şi li se scoate miezul, care se taie mărunt. De asemenea, caisele se taie felii. 2.   Se dau într-un un clocot caisele, miezul din sâmburi, […]

Fajita mexicană

O fajita mexicană foarte simplă, dar gustoasă şi aspectuoasă. Vezi cea mai bună reţetă de fajita. 1.   Într-un bol, se amestecă berea, sucul de lămâie şi condimentele. Se pune carnea într-o pungă de congelator, se toarnă sosul de bere şi se închide er­metic punga. Se scutură pentru ca toată carnea să fie atinsă de marinată […]

Tarta cu portocale

Învaţă să prepari o tartă cu portocale aromată şi delicioasă.   Mod de preparare: 1. Pentru aluat, într-un vas se amesteca oul cu zaharul si sarea. Faina se pune pe masa de lucru, i se face un gol la mijloc si acolo se pune amestecul cu ou si untul moale (nu topit!). Se amesteca pâna […]

Crap prăjit cu usturoi şi lămâie

1. Peştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de 1,5-2 cm şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Se face un sos din usturoiul pisat cu sare, ulei, suc de roşii, oţet, sare şi piper proaspăt măcinat. Se ung feliile de peşte cu acest sos, se pun într-un castron şi se lasă […]

Friptură de miel

1. Pulpa de miel se spală, se curăţă de pieliţe şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Usturoiul se toacă mărunt şi se pisează cu sare, apoi se freacă cu ulei şi se amestecă cu muştar, piper şi rozmarin. Se unge carnea cu acest amestec, apoi se acoperă cu o folie şi se lasă […]

3 din 4«...234