Cum pui sfecla rosie la murat – Sfecla in otet

Iubesti gustul sfeclei murate alaturi de preparatele de post, din iarna sau chiar langa o friptura suculenta? Pregateste-o inca din toamna. Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort, pentru cele mai bune muraturi, gata de savurat iarna.  

Zacusca de fasole

Cu pregatirile de toamna in toi, te-ai gandit sa pui si niste zacusca de fasole la borcane? E delicioasa, iar dupa reteta asta ce nu presupune fasole boabe uscata, pe care trebuie sa stai sa o fierbi de la 0, scapi rapid si eficient!

Cum pui pepeni la murat in saramura

Vrei sa duci pepeni cu tine si in iarna? Ii poti pastra in camara taman bine, dar nu vor mai fi un desert gustos, ci o garnitura delicioasa, langa o friptura suculenta! Uite cum pui pepeni la murat in saramura pentru iarna, in cativa pasi simpli!

Galuste cu caise

Desert sau gustare, depinde cand le servesti: nu trebuie sa lasi vara sa treaca fara sa incerci si niste galuste cu caise delicioase, similare cu faimoasele galuse cu prune, poate ceva mai acrisoare, in functie de caisele pe care le gasesti.

Bezea elvetiana

Te intrebi care e diferenta dintre bezeaua simpla si bezeaua elvetiana? Modul in care e pregatita e principala diferenta. Poti folosi bezeaua elvetiana pentru a pregati prajituri Pavlova, pentru a face bezele obisnuite, pentru tarte cu bezea si lamaie sau chiar pentru a orna deserturi si briose, deoarece bezeaua elvetiana este mult mai stabila decat […]

Bomboane cu lapte din 3 ingrediente

Sigur stii clasicele bomboane cu lapte, pe care le gaseai mai ales in urma cu vreo 20-30 de ani prin alimentara. Si tie iti starnesc nostalgie? Uite cat de usor e sa le faci in casa, din 3 ingrediente si nimic mai mult

Prajitura din lapte acru, fara coacere

Din 5 ingrediente simple pe care sigur le ai in casa, pregatesti cea mai rapida prajitura din lapte acru, dupa o reteta traditional indiana! Nu trebuie decat sa fierbi laptele si sa respecti instructiunile din reteta si in timp record obtii cea mai bogata in lapte prajitura fara coacere!

Jeleuri cu piersici

Vrei sa incerci niste jeleuri de piersici autentice, cu fructe coapte si zemoase? Reteta e simpla si sa le obtii e foarte usor, daca respecti instructiunile de mai jos!

Ciorba de dovlecei dreasa cu smantana

O poti servi rece sau fierbinte, cu crutoane sau fara, ori de cate ori iei pranzul! Prepara o ciorba de dovlecei dreasa cu smantana dupa o reteta simpla si traditionala, fara cuburi de condimente si alte artificii. Vei simti gustul autentic romanesc de ciorba acrita cu bors, chiar si in toiul verii.

Tort cu spuma de pepene galben

Cauti sa te racoresti cu cel mai fresh desert de vara? Atunci trebuie sa nu lasi sezonul cald sa treaca pana nu prepari un tort cu spuma de pepene galben, o reteta de tort elegant, insa deloc complicat, fara cuptor!