Craciunul se apropie, iar perioada asociata cadourilor poate fi foarte costisitoare pentru unele buzunare. Retetele traditionale de Craciun nu sunt tocmai economice, iar pentru a avea masa imbelsugata poti fi uneori nevoit sa faci alte concesii. Nu si daca ai la dispozitie cateva idei ce alcatuiesc un meniu de Craciun simplu si economic, dar foarte delicios in acelasi timp, care sa iti permita sa le cumperi celor dragi cadourile mult dorite.

aperitive

Aperitive economice

Aperitivele specifice Craciunului sunt destul de laborioase, iar in criza de timp si bani, e cazul sa te reorientezi. Un aperitiv mult mai usor (si de facut, si de digerat), precum o rulada de curcan, poate fi foarte apreciata. De asemenea, in loc sa il cumperi din comert, ai putea sa prepari in casa dupa o reteta simpla si economica un pate de ficat foarte gustos si mult, mult mai sanatos.

feluri principaleFeluri principale simple

Serveste in ziua de Craciun o ciorba calda, numai buna in perioada friguroasa. Eu iti propun ciorba de perisoare dreasa cu ou, care, spre deosebire de varianta traditionala, nu contine rasol si deci, este mai redusa ca pret. Cu toate acestea, gustul ciorbitei este autentic si delicios.

Friptura este preparatul nelipsit de pe masa de Craciun, iar daca o prepari dupa reteta recomandata de mine, sigur va iesi surprinzator de buna. Din 6 ingrediente faci o friptura la tava, pe care o servesti alaturi de o garnitura foarte simpla si economica de cartofi acordeon.

deserturi

Idei de deserturi economice

Majoritatea retetelor de cozonac sunt complicate si destul de costisitoare, insa asta nu inseamna ca trebuie sa dai fuga la magazin sa cumperi unul. Incerca o varianta mult mai simpla, si moderna in acelasi timp, de cozonac floare cu ciocolata. Se face usor si cu mult mai putine ingrediente, timpul de preparare e considerabil redus, iar aspectul lui este cu adevarat deosebit.

Daca doresti un dulce in plus, pe langa cozonac, incearca o reteta super-usoara si economica de prajitura. Din 4 ingrediente si fara coacere, prajitura cu biscuiti este blanda nu doar cu buzunarul, ci si cu timpul tau. Cei mici sigur vor aprecia deliciul.

Cu cateva retete diferite de cele caracteristice perioadei si cu putina imaginatie poti forma un meniul economic complet, care sa fie si simplu de facut. Astfel, vei putea sa iti dedici atat bugetul, cat si timpul tie si celor dragi.