Salată italienească

1. Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei, aproximativ 20 de minute. După ce au fiert, se scot din apă şi se trec în câteva jeturi de apă rece apoi se lasă la scurs, într-o sită. 2. Separat, se scot bucăţile de anşoa din borcan şi se scurg pe un […]

Dovleac copt cu dulceaţă

1. Se taie dovleacul în felii subţiri de 1-1,5 cm. Într-o tavă de copt, unsă cu unt sau ulei, se aranjează feliile de dovleac, înţepate cu furculiţa din loc în loc. Se presară deasupra zahăr, scorţişoară şi coajă de lămâie rasă şi se stropeşte cu esenţă de vanilie. 2. Se adaugă, câte puţin, vinul îndoit […]

Cremă de vanilie cu salată de fructe

1. Se dizolvă amidonul şi zahărul vanilat în 2-3 linguri de lapte rece, apoi se amestecă cu restul de lapte fierbinte şi o lingură zahăr pudră. Se aromează cu esenţă de vanilie şi se pune pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se lasă apoi siropul să se răcească. 2. Brânza proaspătă se pasează, […]

Salată cu cremă de budincă şi căpşuni

1. Budinca de vanilie şi cea de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Atunci când este călduţă se pune direct în cupe, mai întâi un strat de budincă de ciocolată, apoi un strat de budincă de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Fructele se spală şi se curăţă de coajă sau codiţe […]

Salată cu cremă de budincă şi portocale

1. Budinca de vanilie şi cea de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Atunci când este călduţă se pune direct în cupe, mai întâi un strat de budincă de ciocolată, apoi un strat de budincă de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Portocalele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi […]

Salată de fructe cu rodii

1. Se curăţă rodiile, bananele şi kiwi de coajă şi se taie cubuleţe, după care se pun împreună cu ananasul într-un castron mai mare şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a-şi păstra aspectul proaspăt. 2. Sucul de ananas şi zahărul se pun la foc mic 2-3 minute, până se  topeştetot zahărul. Se lasă […]

Salată de fructe în suc de ananas

1. Se scot fructele din compot şi se lasă la scurs, iar siropul se păstrează şi se completează cu apă să se obţină în total 400 ml. Se dizolvă amidonul într-o ceaşcă de suc rece, apoi se amestecă cu zahărul şi restul de suc fierbinte. Se pune la foc mic şi se amestecă continuu, până […]

Salată Gourmet

1. Se spală bine verdeţurile şi merele. Frunzele se rup, iar merele se taie felii. Se pun toate într-un castron mare, pentru salată. Se adaugă cuburi de gorgonzola, nucă, fistic şi se amestecă uşor. 2. Se prepară separat un sos, amestecând uleiul de măsline cu oţetul, condimentele, sarea şi piperul şi se stropeşte salata cu […]

Salată aromată de primăvară

1. Salata se spală şi se desface în foi. Ridichile se taie feliuţe, ceapa verde se toacă rondele. 2. Se prepară o maioneză din 2 gălbenuşuri fierte, sare, piper şi ulei. Se adaugă albuşul zdrobit cu furculiţa, muştarul, castraveciorii curăţaţi de coajă şi tocaţi cuburi mici, ceapa roşie tocată mărunt, iaurtul şi smântâna. 3. Se […]

Salată de legume cu ouă şi sos de brânză

1. Prazul se taie rondele foarte subţiri, merele se fac cubuleţe mici, morcovul se taie fâşii sau se dă pe răzătoare, mazărea se spală şi se lasă la scurs. Se stropesc cu puţină zeamă de lămâie ca să nu îşi schimbe culoarea şi se dau la rece. 2. Ouăle se fierb tari, se răcesc şi […]

10 din 14«...91011...»