Gogoşele de amidon

Aceste gogoşele de amidon sunt foarte gustoase şi se fac foarte repede. Iată reţeta. 1. Într-o cratiţă se pun la fiert apa, uleiul şi sarea. Când dă primul clocot, se trage de pe foc şi se pune dintr-o dată amidonul. 2. Se amestecă energic până ce amestecul se desprinde de vas. Dacă pasta este prea […]

Clătite americane cu goji

Clătite americane cu goji, pufoase, gustoase şi foarte sănătoase. Iată reţeta. 1. Ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă şi se dau la rece. 2. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, făina, laptele şi brânza de vaci fărâmiţată înainte. 3. Se adaugă fructele de goji şi spuma de albuş. 4. În tigaia cu unt încins se […]

Negresă cu fructe

Negresă cu fructe delicioasă, o combinaţie plăcută de ciocolată şi fructe acrişoare. Reţeta e foarte simplă. 1. Ciocolata ruptă bucăţi şi untul se topesc şi se amestecă bine. Ouăle se mixează cu zahărul, se adaugă făina, cacaua şi praful de copt. Apoi se adaugă smântâna, ciocolata şi untul topite. 2. În tava de cuptor tapetată […]

Prăjitură cu brânză şi caise

Prăjitură cu brînză şi caise, o combinaţie foarte gustoasă, după o reţetă simplă. 1. Într-o tigaie pe foc, se pune lingura de zahăr şi când începe să se topească se adaugă caisele rupte în două. Se lasă 5 minute pe foc şi se dau deoparte. 2. Se topeşte untul şi se lasă deoparte. Brânza se […]

Chec cu portocale si cacao

Învaţă să prepari un chec cu portocale şi cacao festiv.   Mod de preparare: 1. Untul se freaca cu zaharul. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga ouale, faina si praful de copt. 2. Se rade ciocolata si se adauga în amestec, se adauga si coaja de portocala, se amesteca usor si se toarna aluatul […]

Flan de portocale

Învaţă să prepari un flan de portocale aromat.   Mod de preparare: 1. Se spală foarte bine portocalele, chiar cu o perie, şi una dintre ele se curăţă de coajă sub formă de panglică. 2. Laptele se pune într-o crăticioară, se adaugă zahărul vanilat şi coaja rasă de portocală. Se fierb timp de 10 minute. […]

Alba ca Zapada

Învaţă să prepari o prăjitură Albă ca Zăpada cu lămâie aromată și foarte gustoasă. 1. Pentru foi se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se împarte în trei. Se întind foile care se coc pe fundul tavii în jur de 5-8 minute, nu mai mult. 2. Pentru crema, se fierbe laptele si, între timp, ouale […]

Desert cu pere

Un desert dietetic delicios! Prepară şi tu această reţetă cu pere! 1.    Perele curaţate de coaja se pun la fiert cu doua cuisoare si apa timp de 10 minute. 2.    Între timp, faina se amesteca bine cu uleiul si sarea si apoi se toarna apa, puţin câte puţin pentru a ajuta legarea aluatului. 3.    Se […]

Panna cotta de vanilie şi ciocolată

Din smântână se pot face deserturi numeroase şi impresionante. Îţi propun o panna cotta de vanilie şi ciocolată pentru cei dragi: 1. Pentru crema de vanilie, într-o craticioara se pun laptele, smântâna, zaharul si vanilia. Se fierb amestecând mereu si, când da în clocot, se pune gelatina înmuiata si bine scursa. Se amesteca pentru a […]

Panna cotta de vanilie şi dulceaţă

Un desert delicat, cu aromă obraznică de vanilie, amestecată în dulceaţa de fructe. Cum poţi prepara şi tu o panna cotta minunată cu vanilie şi dulceaţă: 1. Se pune smântâna într-un vas cu cele doua pastai de vanilie si se lasa asa la frigider pentru 24 de ore. 2. În momentul prepararii, se scot pastaile […]