Panna Cotta cu dulceaţă de vişine

1. Foile de gelatină se pun la înmu­iat în apă rece. Separat, se ames­tecă pe foc laptele cu zahărul şi cu smântâna. Când compoziţia a fiert, se ia de pe foc şi, după ce se răceşte puţin, se adaugă gelatina topită şi fructe din dulceaţă. Se pune apoi într-o formă de budincă şi se lasă […]

Cremă de lămâie

1. Iaurtul, smântâna, sucul de lămâie, coaja de lămâie, laptele şi zahărul tos se pun într-un bol şi se amestecă energic sau se mixează, până se dizolvă tot zahărul. Foile de gelatină se lasă la înmuiat într-un pahar cu apă rece. 2. Se separă o parte din crema de lămâie şi se amestecă uşor cu […]

Tiramisu pas cu pas

1. Se face cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. 2. Se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase. Se pune zahărul peste gălbenuşuri. 3. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul. 4. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul […]

Deliciu de primăvară

1. Pentru crustă (blatul de la baza tortului), se amestecă toate ingredientele, până se obţine un aluat omogen. Se înveleşte în folie de plastic şi se dă la frigider o jumătate de oră. Apoi se întinde o foaie care se coace pe spatele formei de tort, la foc mic, circa 20 de minute. 2. Compotul […]

Banana Split

1. Pentru prepararea blatului se bat foarte bine ouăle cu zahărul, până se obţine o compoziţie foarte spumoasă. Se încorporează uşor cacaua, bicarbonatul, stins cu puţin oţet, şi făina.2. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, apoi se dă la cuptor, la foc potrivit, 25 minute. Când e gata, se […]

Aroma di Cuba

1. Blatul se face prin prepararea unui sirop din apă şi zahăr, nu foarte legat. După ce se ră-coreşte puţin, se adaugă esenţa de rom şi nuca măcinată. Se pun apoi cacaua, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă tare, ca la bezea. 2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, bine unsă cu unt, se pune […]

Fagure regal

1. Pentru aluat, într-un bol se pun făina, zahărul şi sarea şi se amestecă bine.  Se adaugă untul şi margarina şi se frământă până se obţine un amestec nisipos.  Treptat, se adaugă apa foarte rece, până ce aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Se pune apoi într-o folie şi se dă la frigider o […]

Băscuţe cu iaurt şi gem

1. Se amestecă 100 ml de lapte călduţ cu o linguriţă de zahăr şi cu drojdia de bere şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 30 de minute. 2. Se cerne făina într-un castron, se adaugă drojdia crescută, zahărul rămas dizolvat în restul de lapte călduţ, gălbenuşurile bătute cu sare şi untul înmuiat. Se […]

Pască dulce

1. În făina cernută se toarnă drojdia dizolvată în laptele călduţ. 2. Albuşurile se bat separat, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi se pun apoi peste făină. Se adaugă coaja de lămâie, zahărul vanilat şi se amestecă până ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini sau de pereţii vasu­lui. Se adaugă treptat untul […]

Cozonac cu mac

1. Se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în 2 linguri de lapte călduţ. Se toarnă în făina cernută, se acoperă cu puţină făină şi se lasă într-un loc cald, la dospit. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat, iar macul se spală şi se fierbe în 100 ml lapte cu […]

53 din 55«...1020...525354...»