Prăjitură cu năut

Ştiai că din năut poţi face o prăjitură delicioasă? Încearcă şi tu această reţetă simplă de prăjitură cu năut! 1. Se mixeaza nautul fiert cu laptele si zaharul, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. 2. Într-un vas, se bat galbenusurile pâna ce devin spumoase, se adauga esena de vanilie si amestecul […]

Delicatesă cu dovleac

Dovleacul este gustos, sănătos, versatil şi uşor de preferat. Uite cum să prepari o delicatesă cu dovleac! 1. Pentru aluat, se freaca galbenusul cu zaharul si, dupa ce amestecul se albeste, se adauga apa sau laptele. În faina se pune untul taiat bucaele si se farâmieaza cu degetele pâna ce se obin firimituri de faina […]

Chec pufos cu morcovi

Ştiai că poţi să pui morcovi în chec? Nu numai că se poate, dar gustul e delicios. Încearcă şi tu reţeta de chec pufos cu morcovi! 1. Se curaţa si se razuie morcovii pentru a obţine 300 g de morcovi rasi. Se amesteca zaharul si ouale pâna ce se obţine o crema alba. Se adauga […]

Prăjitură fină din sfeclă

Ştiai că poţi face o prăjitură delicioasă din sfeclă? Încearcă şi tu această reţetă simplă şi gustoasă! 1. Se curaa sfecla de coaja si se trece prin razatoarea cu ochiuri mari. Se prepara cafeaua si apoi i se adauga cafeaua solubila. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. 2. Se mixeaza ouale cu […]

Trufe cu frişcă

Dacă ai invitaţi la masă şi vrei să-i impresionezi cu un preparat unic, încearcă acest desert. Reţeta de trufe cu frişcă este delicioasă! 1. Se pun pe foc frisca lichida si untul si se lasa pâna ajung la punctul de fierbere. Între timp, ciocolata se rupe bucaţi si peste ea se toarna amestecul fierbinte de […]

Gãinuse din nucã de cocos

1. Se încălzeşte laptele de cocos, în care se toarnă zahărul vanilat. Se pune făina într-un castron şi se face o gaură în mijloc. Se pune drojdia, se amestecă cu zahăr şi 100 ml de apă călduţă şi se acoperă cu puţină făină. Se lasă timp de 15 minute, acoperit. Se topeşte untul. Se încorporează […]

Desert: Om de zãpadã delicios

1. Cuptorul se încălzeşte la 200°C şi se acoperă o tavă cu hârtie de copt. 2. Albuşurile, sarea şi 5 linguri de apă caldă se bat spumă cu telul. Gălbenuşurile se bat cu 200 g zahăr, 1 zahăr vanilat, apoi se încorporează făina şi praful de copt, se amestecă cu spuma de albuşuri şi se […]

Negresă cu ciocolată şi nuci

Desertul cu care bunica alegea mereu să ne îndulcească, negresa probabil aminteşte tuturor de gustul copilăriei. Moale şi crocantă în acelaşi timp, prăjitura este un deliciu rafinat şi uşor de făcut. Iată cum se pregăteşte: Pregăteşte două boluri, unul pentru crema de ciocolată şi altul pentru aluat. Mai întâi, topeşte ciocolata neagră împreună cu untul, […]

Prăjitură Kinder Pingui

Pentru amatoarele care iubesc să prăjiturească, iată o tentaţie provocatoare. Chiar dacă nu este uşor de preparat, după Kinder Pingui te vei linge pe degete. Află aici cum să îţi petreci duminica în bucătărie. Mod de preparare: Prepararea blaturilor: Separă gălbenuşurile într-un bol, care se amestecă cu zahărul tos şi cel vanilinat. După ce s-a […]

Ciocolată de casă

1. Se pune zahărul într-o cratiţă, se adaugă şi apa şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se amestecă continuu până când se topeşte zahărul şi, un pas foarte important, se lasă până ce capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat. 2. Separat, se cerne cacaua şi laptele praf ca să nu se formeze […]

53 din 58«...1020...525354...»