Prăjitură răsturnată cu prune a la Jamie Oliver

Prăjitura răsturnată cu prune este una din cele mai cunoscute rețete ale lui Jamie Oliver. Se face ușor și este absolut delicioasă. 1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 180 de grade Celsius. 2. 50 de grame de unt se pun într-o tigaie cu diametrul de 20 de centimetri (tigaia trebuie sa fie rezistentă la cuptor). […]

Chec cu portocale

Chec cu portocale delicios şi uşor de făcut după o reţetă simplă. Vezi cum se face! 1. Se freacă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi se adaugă ouăle, unul câte unul. Se rade portocala şi se stoarce. Se adaugă în compoziţie, la fel şi praful de sare şi coaja de portocală, şi se încorporează […]

Prăjitură cu ciocolată la tigaie

Învaţă să prepari prăjituri delicioase cu ciocolată şi unt de arahide în tigaie. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la foc mediu 180 grade. Amestecă untul şi zahărul la viteză medie circa 2 minute. Adaugă ouă şi vanilie şi încorporează uşor. Amestecă făina, pudra de cacao, praf de copt, amidon alimentar şi sare într-un castron separat […]

Batoane Twix fără coacere

Învaţă să prepari rapid nişte batoane dulci Twix fără coacere, care îi vor încânta pe cei mici şi mari deopotrivă. Vei folosi numai 5 ingrediente pentur un desert de vis fără foc. Mod de preparare: Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Dizolvă zahărul în 3 linguri de smântână, amestecând până nu rămân cocoloaşe. Pune […]

Negresă glazurată cu mascarpone

Negresă cu glazură din mascarpone – o prăjitură specială, care se face uşor şi are un gust de vis. Trebuie să încerci reţeta. 1.   Se pregăteşte ciocolata. Se taie cubuleţe şi se topeşte la baie de aburi. Se lasă să se răcorească la temperatura camerei. 2.   Se freacă untul cu zahărul, cu un praf de […]

Pavlova

Pavlova este una din cele mai cunoscute prăjituri şi, chiar dacă nu e uşor de făcut, trebuie să o încerci măcar o dată. Vezi reţeta! 1.    Se începe baterea albusurilor adaugând zaharul treptat pâna se formeaza o spuma ferma, apoi se pune cacaua. 2.    În tava mare de aragaz tapetata cu hârtie de copt se […]

Bezea cu fructe si ciocolata

Bezeaua cu fructe şi ciocolată nu este uşor de făcut, dar merită tot efortul. Iată o reţetă uşor de urmat! 1.    Pentru bezea, apa si zaharul se pun pe foc pentru a le transforma în sirop si, în paralel, se bat albusurile spuma. 2.    Când albusurile s-au semitransformat în spuma, se micsoreaza viteza mixerului, se […]

Bounty din 3 ingrediente

Învaţă să prepari batoane de ciocolată cu cocos tip Bounty din numai 3 ingrediente. Mod de preparare: Amestecă nuca de cocos cu laptele condensat îndulcit într-un castron. Formează cu mâinile curate batoane de pastă de cocos lipicioasă. Tapetează o tavă mare cu hârtie de copt şi aşează batoanele de cocos pe hârtie. Dă batoanele la […]

Prăjitura şireată

Învaţă să prepari o prăjitură şireată, care se separă în mod misterios şi arată spectaculos la sfârşit, după ce o scoţi din cuptor. Mod de preparare: Frecaţi untul moale cu 150 grame din zahăr, până devine spumos. Adăugaţi treptat gălbenuşurile, apoi făina, laptele, Bateţi albuşurile cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi esenţa de rom. […]

Prăjitura magică

Învaţă să prepari o prăjitură magică, uşoară şi rapidă, cu lapte sănătos. Se numește așa pentru că nu trebuie decât să amesteci 7 ingrediente, iar in scurt timp ai o prăjitură ”adevărată”. În cuptor, acest aluat special formează trei straturi cu texturi și aspecte diferite, astfel că nu mai trebuie să prepari separat blatul, umplutura […]