Orez basmati cu nuci

1. Se spală ceapa, se curăţă şi se taie solzişori. Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie mărunt. Se alege coriandrul, se spală, se scutură şi o parte se toacă împreună cu ardeiul capia uscat. Se păstrează câteva frunze de coriandru pentru ornat. 2. Se pune uleiul să se încingă într-o tigaie şi se […]

Mâncare de roşii cu bame şi ardei gras

1. Bamele se spală în apă rece, se taie la codiţe şi se pun la fiert în 1 l de apă cu 50 ml oţet şi o linguriţă rasă de sare. Se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se acoperă şi se mai lasă un sfert de oră. 2. Bamele se scurg şi se pun […]

Roşii umplute cu ciuperci

1. Se spală roşiile, se taie un căpăcel deasupra şi se scoate miezul cu o linguriţă, apoi se aşază pe un platou. 2. Ciupercile şi ceapa se curăţă de coajă şi se taie feliuţe, după care se pun la călit în uleiul încins. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 […]

Turnuleţe din vinete cu roşii şi brânză

1. Se spală bine vinetele, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un tocător înclinat, timp de 30 de minute. Se dau apoi prin făină, se scutură bine între palme şi se prăjesc uşor în ulei. Se lasă la scurs pe o […]

Mâncare de vinete cu roşii şi brânză

1. Se spală bine vinetele, se curăţă şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se aşază pe un tocător înclinat, să se scurgă. Se lasă aproximativ jumătate de oră, apoi se călesc uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Roşiile se spală şi se taie şi ele rondele. 2. Legumele astfel […]

Fasole cu carne de vită şi porumb

1. Fasolea se înmoaie de cu seara. A doua zi se pune la fiert în apă rece, într- o oală acoperită şi se lasă pe foc până se înmoaie bine boabele de fasole. 2. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă boia, foaia de dafin şi carnea de […]

Gulaş cu fasole şi ceapă

1. Fasolea se pune la înmuiat cu o zi înainte. A doua zi se pune la fiert în apă rece, într-o oală acoperită. Se schimbă apa după ce a dat în câteva clocote şi se pune din nou la fiert tot cu apă fierbinte. Se adaugă morcovul şi păstârnacul şi se lasă la foc mediu, […]

Sfeclă roşie à la grec

1. Sfeclele se taie pe jumătate, apoi se scobesc şi se îndepărtează o parte din miez cu o lingură. Acesta se pasează. Se pune orezul într-o sită şi se spală bine. Se pune apoi în apă cu un praf de sare, se adaugă miezul de sfeclă, se acoperă cu un capac şi se lasă la […]

Ciupercuţe rumene

1. Se spală ciupercile, se îndepărtează codiţele şi se curăţă de coajă. Ouăle se pun la fiert şi se lasă 10 minute, astfel încât gălbenuşul să fie tare. 2. Într-o tigaie, se topeşte untul şi se adaugă ciupercile care se rumenesc uşor. 3. Se curăţă ouăle de coajă şi se separă gălbenuşul de albuş. Se […]

Castraveţi cu brânză

1. Castraveţii se spală, se curăţă şi se taie pe lung în felii subţiri. Se pun într-un castron, se dau cu un praf de sare şi se lasă deoparte, până încep să se înmoaie puţin. 2. Între timp, se pregăteşte umplutu­ra. Telemeaua rasă se pune într-un castron şi se adaugă mascarpone, ceapa fin tocată, boabele […]