Prăjitură fină din sfeclă

Ştiai că poţi face o prăjitură delicioasă din sfeclă? Încearcă şi tu această reţetă simplă şi gustoasă! 1. Se curaa sfecla de coaja si se trece prin razatoarea cu ochiuri mari. Se prepara cafeaua si apoi i se adauga cafeaua solubila. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. 2. Se mixeaza ouale cu […]

Fructe de mare cu broccoli

► Păstăile se curăţă. Se spală broccoli, se taie bucheţele şi se opăresc timp de 3-5 minute în apă fiartă, cu sare. Se pregătesc fructele de mare. ► Ingredientele pentru supă se pun într-o oală şi se presară maghiranul, se dă în fiert şi se asezonează cu sare şi piper. Fructele de mare se cufundă […]

Orez basmati cu broccoli şi migdale

► Orezul se lasă peste noapte, cca 12 ore, în apă rece. Apoi se strecoară. ► Orezul se pune într-o oală, cu laptele de cocos şi sare şi se umple cu apă cu cca 1 cm deasupra orezului. Se dă în fiert şi se mai lasă la foc mic cca 20 de minute, până când […]

Ghiveci cu pulpă de porc

1. Se taie bucata de pulpă de porc. Se pun cubuleţele de carne la prăjit, la foc potrivit, în ulei de măsline şi se adaugă apă călduţă puţin câte puţin. 2. Se curăţă legumele, se spală şi se taie fiecare după preferinţă: morcovii se taie rondele, cartofii cubuleţe, ceapa şi ardeii fâşii subţiri, fasolea se […]

Pacheţele de pui cu spanac

1. Se taie pieptul de pui în bucăţi egale, se condimentează cu sare şi piper. Fiecare bucată de piept se unge cu ulei şi se bate cu ciocanul de şniţele ca să se frăgezească. Se bagă câteva minute la rece. 2. Se rade caşcavalul, o parte din acesta se amestecă cu spanacul, cu sarea şi […]

Somon cu legume fierte

1. Se condimentează somonul cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu o folie şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Separat, se curăţă cartofii şi morcovii, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun să fiarbă în apă cu sare împreună cu fasolea fideluţă. 3. După ce au fiert, se amestecă cu porumbul, […]

Fasole boabe cu ceapă călită

1. Se alege fasolea bob cu bob, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa în apă, ca să se înmoaie bine. 2. A doua zi, se scurge de apă şi se pune să fiarbă în apă călduţă. Se schimbă apa de 3- 4 ori, astfel încât fasolea să elimine […]

Dovlecei umpluţi

1. Se spală dovleceii şi se scoate miezul cu atenţie să nu se rupă. Miezul se pune într-un bol. 2. Carnea tocată de pui se amestecă cu sarea, piperul, orezul, mărarul tocat şi ceapa tăiată mărunt. Se frământă 10 minute şi apoi se umplu dovleceii. 3. Separat, într-o cratiţă se pune uleiul, miezul de la […]

Varză cu afumătură la cuptor

1. Se scoate varza din borcan sau butoi, se lasă câteva ore să stea în apă rece la desărat, apoi se scurge bine în sită şi se taie mărunt. 2. Separat, se taie pieptul de porc afumat, se pune în tigaie şi se rumeneşte. Bucăţile de carne se pun în cratiţa cu varză şi se […]

Rulouri de carne cu varză

1. Carnea tocată împreună cu ceapa tăiată solzişori se pun la călit în ulei. Se adaugă sare şi piper, după preferinţă, şi se lasă să scadă la foc mic. 2. După ce s-a călit, se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Se spală mărarul şi pătrunjelul, se toacă mărunt şi se adaugă peste […]