Banana Split

1. Pentru prepararea blatului se bat foarte bine ouăle cu zahărul, până se obţine o compoziţie foarte spumoasă. Se încorporează uşor cacaua, bicarbonatul, stins cu puţin oţet, şi făina.2. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, apoi se dă la cuptor, la foc potrivit, 25 minute. Când e gata, se […]

Aroma di Cuba

1. Blatul se face prin prepararea unui sirop din apă şi zahăr, nu foarte legat. După ce se ră-coreşte puţin, se adaugă esenţa de rom şi nuca măcinată. Se pun apoi cacaua, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă tare, ca la bezea. 2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, bine unsă cu unt, se pune […]

Fagure regal

1. Pentru aluat, într-un bol se pun făina, zahărul şi sarea şi se amestecă bine.  Se adaugă untul şi margarina şi se frământă până se obţine un amestec nisipos.  Treptat, se adaugă apa foarte rece, până ce aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Se pune apoi într-o folie şi se dă la frigider o […]

Tartă cu brânză şi fructe

1. Pentru aluat, se amestecă într-un castron făina cu praful de copt, untul ras sau tăiat cubuleţe, zahărul, sarea şi oul. Se amestecă bine cu o lingură, după care se frământă rapid, se acoperă într-o folie de aluminiu şi se pune la frigider pentru 30 de minute. 2. Pentru umplutură, se amestecă într-un castron smântâna […]

Ruladă cu brânză

1. Pentru aluat, se bat albuşurile până se face o spumă tare. Se adaugă apoi gălbenuşurile bătute cu zahărul şi se amestecă uşor. Se cerne făina cu praful de copt şi cu amidonul şi se încorporează treptat în compoziţia de ouă, amestecând uşor cu o paletă. 2. Se pune în tavă o hârtie de copt […]

Pască dulce

1. În făina cernută se toarnă drojdia dizolvată în laptele călduţ. 2. Albuşurile se bat separat, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi se pun apoi peste făină. Se adaugă coaja de lămâie, zahărul vanilat şi se amestecă până ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini sau de pereţii vasu­lui. Se adaugă treptat untul […]

Plăcinţele cu brânză şi stafide

1. Se amestecă drojdia cu laptele călduţ, în care s-a dizolvat în pre­alabil zahărul şi se face o maia, care se lasă apoi un sfert de oră la crescut. 2. Se amestecă făina cu untul topit, după care se toarnă maiaua şi oul bătut şi se frământă în continuare, până când aluatul nu se mai […]

Colaci cu ou

1. Se amestecă drojdia cu laptele, în care s-a dizolvat zahărul şi se face o maia, care se lasă apoi un sfert de oră la crescut. 2. În făina cernută se pun ouăle bătute, zahărul vanilat, un praf de sare şi maiaua crescută. Se frământăbine aluatul, după care se încorporează şi untul. Se acoperă şi […]

Colac împletit

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 2-3 linguri de lapte călduţ. Se presară puţină făină şi se lasă deoparte, într-un loc cald, la dospit. Zahărul se dizolvă în restul de lapte călduţ aromat cu vanilie şi coaja de lămâie, iar gălbenuşurile şi un ou se bat cu sare. Untul […]

Tartă cu sardine

1. Se dizolvă drojdia în apă călduţă cu zahăr. Într-un vas se pune făina, se adaugă untul înmuiat, sarea, maiaua şi se frământă încet până ce se obţine un aluat fin. Se acoperă vasul şi se lasă să se odihnească aproximativ 10 minute. 2. Se curăţă cepele, se spală şi se taie mărunt. Ceapa se […]