Salată aromată de primăvară

1. Salata se spală şi se desface în foi. Ridichile se taie feliuţe, ceapa verde se toacă rondele. 2. Se prepară o maioneză din 2 gălbenuşuri fierte, sare, piper şi ulei. Se adaugă albuşul zdrobit cu furculiţa, muştarul, castraveciorii curăţaţi de coajă şi tocaţi cuburi mici, ceapa roşie tocată mărunt, iaurtul şi smântâna. 3. Se […]

Plăcintă cu spanac şi ouă de prepeliţă

1. Se opăreşte spanacul spălat bine, se strecoară şi se toacă. Se călesc uşor în uleiul încins ceapa tocată, usturoiul tăiat felii subţiri şi seminţele. Se adaugă spanacul şi smântâna şi se fierbe înăbuşit circa 20 minute. Se dau deoparte să se răcească, apoi se pune caşcavalul. Se potriveşte la gust cu sare şi piper […]

Salată de legume cu ouă şi sos de brânză

1. Prazul se taie rondele foarte subţiri, merele se fac cubuleţe mici, morcovul se taie fâşii sau se dă pe răzătoare, mazărea se spală şi se lasă la scurs. Se stropesc cu puţină zeamă de lămâie ca să nu îşi schimbe culoarea şi se dau la rece. 2. Ouăle se fierb tari, se răcesc şi […]

Răsfăţ cu ciocolată

1. Albuşurile de ou se bat spumă şi se adaugă 75 de grame de zahăr. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul rămas. Treptat, se pune grişul, cacaoa şi albuşurile bătute. Se întinde aluatul în două tăvi, în care s-a pus în pre­alabil hârtie de copt. Se lasă să se coacă, pentru aproximativ 10 minute, la […]

Ruladă cu verdeaţă şi roşii

1. Se spală roşiile şi se taie în jumă-tate. Usturoiul se curăţă şi se pisează fin. 2. Într-o tigaie se pun două linguri de ulei de măsline şi se dă la foc mic. Se pun roşiile şi se prăjesc aproximativ 3-4 minute. La sfârşit se adaugă usturoiul pisat şi se condimentează cu sare şi piper. […]

Sfeclă roşie à la grec

1. Sfeclele se taie pe jumătate, apoi se scobesc şi se îndepărtează o parte din miez cu o lingură. Acesta se pasează. Se pune orezul într-o sită şi se spală bine. Se pune apoi în apă cu un praf de sare, se adaugă miezul de sfeclă, se acoperă cu un capac şi se lasă la […]

Ciupercuţe rumene

1. Se spală ciupercile, se îndepărtează codiţele şi se curăţă de coajă. Ouăle se pun la fiert şi se lasă 10 minute, astfel încât gălbenuşul să fie tare. 2. Într-o tigaie, se topeşte untul şi se adaugă ciupercile care se rumenesc uşor. 3. Se curăţă ouăle de coajă şi se separă gălbenuşul de albuş. Se […]

Rulouri de bacon cu brânză

1. Se spală dovleceii, se curăţă şi se taie pe lungime în felii de apro­ximativ 2 mm grosime. Separat, se rumenesc seminţele într-o tigaie, fără ulei. 2. Brânza se taie în cubuleţe şi se condimentează cu boia. Pe fiecare felie de bacon se aşază una de dovlecel, două bucăţele de brânză, se presară rozmarin şi […]

Turtă dulce

1. Se amestecă uleiul, mierea şi zahărul şi se pun la foc mic câteva minute. Se trag apoi deoparte şi se lasă la răcit. 2. Se prepară aluatul astfel: se pune într-un bol făina, se adugă praful de copt, migdalele măcinate, ouăle şi se amestecă totul cu mixerul. 3. În acelaşi amestec, se adaugă lămâile […]

Pate rustic în crustă

1. Se frământă rapid un aluat din făina cernută, 150 g unt tăiat cubuleţe, un ou, un praf de sare şi jumătate pahar cu apă. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece până când se pregăteşte şi umplutura. 2. Gelatina se lasă la înmuiat în vin. Pieptul de curcă şi carnea […]