Tort cu morcovi si ananas cu glazura de branza

Cauti un desert usor de facut, dar cu un aspect impecabil? Incearca aceasta reteta de tort cu morcovi si ananas, ornat cu glazura de branza fina. 

Friptura de miel inabusita a la Jamie Oliver

Daca an de an gatesti friptura de miel dupa aceeasi reteta, a sosit momentul pentru o schimbare. Chiar daca ingrediente sunt neobisnuite, incearca o friptura de miel inabusita, servita cu sos delicios si ulei infuzat cu menta! Garantat nu te vei intoarce la reteta clasica.

Maioneza rapida de casa

Te-ai saturat sa amesteci la maioneza pana te doare mana? Daca ai un blender vertical, in maxim 5 minute ai o maioneza proaspata de casa. O maioneza mai rapida de atat poate fi doar cea gata cumparata.

Colac italian impletit

Prepara cel mai pufos si vesel colac impletit, dupa o reteta italiana. Respectand indicatiile si cantitatile vei obtine 2 colaci impletiti deliciosi, imbracati in decor de sarbatoare. Retineti: Traditional, printre impletiturile de aluat se asaza si oua fierte si vopsite, insa acestea au rol decorativ, nu e recomandata consumarea lor din pricina dublei preparari termice (sunt […]

Placinte Poale-n brau cu branza dulce si stafide

Cel mai vestit desert moldovenesc este de departe placinta poale-n brau, sau branzoaicele. In combinatia asta, placintele amintesc de pasca traditionala, cu aluat dospit. Le pregatesti similar cum pregatesti cozonacul, in ceea ce priveste aluatul, iar casa ti se umple de miros imbietor de sarbatoare.

Panettone de casa

Sigur ai gustat deliciosul cozonac italian pana acum. Ei bine, la fel ca si in cazul cozonacului romanesc, Panettone e mult mai gustos si mai sanatos daca il gatesti in casa. In plus, daca vrei sa il faci cadou, cei dragi vor fi placut surprinsi sa stie ca e facut chiar de tine. Panettone nu […]

Sarmalute moldovenesti

Vrei sa prepari sarmalutele dupa alta reteta decat cea cu care esti obisnuit? Incearca-le in varianta moldoveneasca si sigur schimbarea va fi apreciata! Pentru cele mai bune sarmalute moldovenesti, tine cont si de sfaturile utile de la finalul retetei.

Ciupercute aperitiv

Vrei sa pregatesti un aperitiv-surpriza pentru invitatii tai? Ciupercutele astea sunt perfecte atat la masa de Paste, cat si dupa, cand nu stii ce sa faci cu ouale ramase neconsumate.

Mini cozonaci cu stafide

Nu sunt din bucataria romaneasca, ci se numesc “hot cross buns” la origine, acesti mini cozonaci englezesti sunt putin mai usor de facut decat un cozonac obisnuit si sunt extrem de aromati, datorita mirodeniilor. In plus, sunt si glazurati si nu mai trebuie sa ii tai, fiind mult mai practici cand servesti musafirii.

Drob de vita si porc

Iti place drobul, dar nu mananci carne de miel? Uite o reteta care intruneste ambele conditii. Drobul de vita si porc se face usor si e extrem de gustos!