Cozonac cu mac

1. Se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în 2 linguri de lapte călduţ. Se toarnă în făina cernută, se acoperă cu puţină făină şi se lasă într-un loc cald, la dospit. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat, iar macul se spală şi se fierbe în 100 ml lapte cu […]

Cozonac cu migdale

1. Se dizolvă drojdia şi o lin­guriţă de zahăr în puţin lapte călduţ. Se toarnă în făina cernută, se acoperă cu puţină făină şi se lasă într-un loc cald, la dospit. Zahărul şi zahărul vanilat se dizolvă în restul de lapte, iar gălbenuşurile şi un albuş se bat cu sare. 2. În făina cu maiaua […]

Friptură de miel cu brânză şi spanac

1. Spanacul se spală bine şi se lasă la scurs, iar nuca şi seminţele se prăjesc fără ulei într-o tigaie din teflon. Brânza de oaie se mărunţeşte cu furculiţa, iar ouăle se amestecă cu parmezanul, spanacul, un vârf de lin­guriţă de sare şi puţin piper. 2. Pulpele de miel se spală, se curăţă de pieliţe […]

Miel umplut

1. Ficatul se fierbe, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţele. Morcovul se spală şi se fierbe separat. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă şi se lasă să se usuce. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tocată mărunt.Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin […]

Friptură de miel cu ciuperci, în aluat

1. Se frământă un aluat din făină, drojdia înmuiată în apă călduţă, sare, zahăr, unt şi piper. Se acoperă şi se lasă la dospit, 30 de minute. 2. Ciupercile se curăţă, se taie mărunt şi se călesc cu o lingură de unt, până se evaporă toată apa pe care o lasă în tigaie. Se ia […]

Cotlet de miel cu legume

1. Carnea se spală şi se freacă cu piper. Se prăjeşte 5 minute în ulei, apoi se dă cu sare şi se pune în cup­torul încins, 10 minute. Se scoate din cuptor, se unge cu muştar şi se mai coace 10-15 minute. Se scoate din cuptor, se acoperă cu folie de alumi­niu şi se lasă […]

Drob de miel în paşi

1.Organele şi carnea de miel se spală în apă rece. Se curăţă de pieliţe şi se taie în bucăţi. Se ţin pentru un sfert de oră în apă rece, în care se pun două linguri de oţet şi o ceapă tăiată în sfer­turi. Se trec bucăţile de carne într-o oală cu apă rece şi se […]

Ciupercuţe de ouă cu maioneză

1. Se fierb 7 ouă în apă cu sare, circa 6 minute din momentul în care începe apa să clocotească. Se lasă câteva minute în apă rece, apoi se curăţă şi se pun pe o farfurie. 2. Pentru maioneză, se scoate gălbenuşul dintr-un ou şi se pasează cu o furculiţă. Se sparge un ou crud […]

Africană cu sos orange

1. Se pregăteşte tava pentru foaie şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120 de grade. Se bat gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Separat se bat albuşurile cu restul de zahăr, până se obţine o spumă densă, de care să nu se […]

Pulpă de miel la tavă

Pulpa de miel, curăţată de pieliţe şi spălată, se împănează cu usturoi şi rozmarin pe toată suprafaţa. Apoi se aşază în tavă, se unge cu unt, se stropeşte cu ulei, se condimentează cu sare, boia şi piper, la sfârşit se adaugă vinul, iar apoi se lasă o oră la rece. În acest timp, se curăţă […]