Placinte Poale-n brau cu branza dulce si stafide

Cel mai vestit desert moldovenesc este de departe placinta poale-n brau, sau branzoaicele. In combinatia asta, placintele amintesc de pasca traditionala, cu aluat dospit. Le pregatesti similar cum pregatesti cozonacul, in ceea ce priveste aluatul, iar casa ti se umple de miros imbietor de sarbatoare.

Panettone de casa

Sigur ai gustat deliciosul cozonac italian pana acum. Ei bine, la fel ca si in cazul cozonacului romanesc, Panettone e mult mai gustos si mai sanatos daca il gatesti in casa. In plus, daca vrei sa il faci cadou, cei dragi vor fi placut surprinsi sa stie ca e facut chiar de tine. Panettone nu […]

Sarmalute moldovenesti

Vrei sa prepari sarmalutele dupa alta reteta decat cea cu care esti obisnuit? Incearca-le in varianta moldoveneasca si sigur schimbarea va fi apreciata! Pentru cele mai bune sarmalute moldovenesti, tine cont si de sfaturile utile de la finalul retetei.

Ciupercute aperitiv

Vrei sa pregatesti un aperitiv-surpriza pentru invitatii tai? Ciupercutele astea sunt perfecte atat la masa de Paste, cat si dupa, cand nu stii ce sa faci cu ouale ramase neconsumate.

Mini cozonaci cu stafide

Nu sunt din bucataria romaneasca, ci se numesc “hot cross buns” la origine, acesti mini cozonaci englezesti sunt putin mai usor de facut decat un cozonac obisnuit si sunt extrem de aromati, datorita mirodeniilor. In plus, sunt si glazurati si nu mai trebuie sa ii tai, fiind mult mai practici cand servesti musafirii.

Drob de vita si porc

Iti place drobul, dar nu mananci carne de miel? Uite o reteta care intruneste ambele conditii. Drobul de vita si porc se face usor si e extrem de gustos!

Pasca fara aluat

Pentru aceasta reteta de pasca nu trebuie sa iti dedici mai mult de 15 minute, caci atat dureaza prepararea ei. Astfel, cat pasca fara aluat se coace, tu te poti ocupa de alte pregatiri specifice Sarbatorilor de Paste.

Oua umplute

Vrei sa incerci un alt fel de reteta de oua umplute? Aceasta varianta e diferita si simpla in acelasi timp si te ajuta sa prepari un aperitiv iubit de toata lumea.

Cozonac cu nuca

Pentru reteta asta de cozonac nu e nevoie sa framanti ore in sir. Cozonacul cu nuca se face mult mai rapid si iti ramane suficient timp pentru a petrece Sarbatorile cu cei dragi.

Tort de morcovi cu glazura

Perfect pentru o zi de primavara sau zilele calduroase de vara, acest tort de morcovi este desertul ideal pentru o petrecere mai putin formala, intre prieteni sau rude apropiate. Gustul este unul aparte si, desi ai crede ca morcovii nu se potrivesc intr-un desert, legumele nu au un gust pronuntat, ci contribuie mai degraba prin colorit […]

1 din 20123...1020...»