Lasagna cu pui și ciuperci

Se spală și se curăță pieptul de pui. Se lasă la scurs, se taie cubulețe și se călește în tigaie cu 2 lingurițe de ulei de măsline. Când s-a rumenit, se presară boiaua, se adaugă o linguriță de cimbru și se adaugă apă, până se acoperă carnea. Se lasă la fiert, până se înmoaie carnea. […]

Supă picantă

Se spală pieptul de pui cu apă rece şi apoi se lasă să se scurgă. Se dezosează, dacă este cu os, şi se taie cubuleţe foarte mici. Se pune uleiul într-o oală şi se călesc cubuleţele de pui. Se adaugă ceapa şi usturoiul spălate şi tocate şi ghimbirul ras pe răzătoarea mică. Se toarnă 3 […]

Mâncare cu ciuperci şi rozmarin

Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie feliuţe potrivite. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Separat, se pune untul într-o crăticioară, se topeşte, se adaugă făina cernută şi laptele călduţ, amestecându-se continuu să nu formeze cocoloaşe. Se presară sarea şi piperul, după gust, şi se lasă să mai dea în […]

Ghiveci în crustă de cartofi

Se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare. Separat, se curăţă carnea de mânzat de pieliţe şi se taie bucăţele mici. Carnea se căleşte în ulei, se adaugă ceapa tăiată solzişori, ardeii tăiaţi fâşii şi mazărea fiartă în prealabil. Se amestecă uşor ca să nu […]

Salată rusească

Se spală morcovii şi cartofii, se curăţă şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Apoi se scot şi se pun în sită să se scurgă şi să se răcească. Se spală feliile de şalău şi se fierb, la foc mic, 30 de minute. Se scot şi se lasă la scurs. Într-un bol, se […]

Tocăniţă cu sos picant

Se curăţă carnea de pieliţe, se taie cubuleţe şi se pune să se călească în uleiul încins. Se amestecă continuu să nu se lipească. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, ardeii şi usturoiul se taie mărunt. Se pun peste carnea înăbuşită împreună cu cârnaţii tăiaţi bucăţi şi se lasă să se călească în continuare. […]

Chec cu fructe confiate

Se freacă untul cu zahărul pudră, cu un praf de sare, cu coaja de lămâie şi zahărul vanilat şi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul. Separat, se stinge praful de copt în zeama de lămâie şi se toarnă în cremă, se adaugă laptele şi albuşurile bătute spumă. Între timp, se cerne făina, se pregătesc stafidele, […]

86 din 86«...1020...848586