Prepelițe umplute

Prepelițele se pârlesc, se spală și se pun la scurs pentru a fi uscate când le vine vremea să intre la cuptor. Ciupercile se taie în felii de 2-3 milimetri și se pun în tigaie, unde se trag în unt. Când se înmoaie bine, se 26adaugă pătrunjelul și pieptul de pui fiert în prealabil, tocat […]

Vită cu legume

Se taie carnea de vită cubuleţe şi se căleşte în ulei. După ce s-a rumenit puţin, se adaugă prazul tăiat rondele, usturoiul şi ardeii tocaţi cubuleţe. Se lasă să se înăbuşe la foc mic şi se amestecă continuu să nu se ardă. După ce prazul şi usturoiul au devenit sticloase, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe […]

Cotlet de porc cu sos picant

Se pun într-un ibric, uleiul, pasta de ardei, sarea, piperul, zahărul şi boiaua dulce şi iute. Se amestecă, iar sosul obţinut se fierbe la foc mic, 20 de minute. După ce a scăzut la jumătate, se ia de pe foc. Cotletele de porc se ung cu sosul preparat şi se lasă la rece aproximativ o […]

Tocăniţă ţigănească

Se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune într-o tigaie, cu puţin ulei, să se călească. După ce a devenit sticloasă, se adaugă carnea tocată. Cât timp se călesc, este bine să se adauge apă puţin câte puţin, ca să nu se lipească şi să strice gustul. După ce s-a călit carnea, […]

Ficat de porc în sos de roşii

Se spală bine ficatul, se taie felii potrivite şi se lasă 2-3 ore în lapte călduţ, ca să-şi elimine toxinele. Se încinge o tigaie cu ulei şi se pun bucăţile de ficat să se prăjească la foc potrivit. Se întorc de pe o parte pe cealaltă la intervale mici de timp, ca să se rumenească […]

Ruladă de carne II

Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt şi se căleşte câteva minute în puţin ulei, până devine sticloasă. Se lasă câteva minute apoi să se răcească. Între timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se taie mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală în câteva jeturi de apă rece şi se taie […]

Chec aperitiv

Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se taie feliuţe subţiri. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mică, măslinele se taie cubuleţe, iar şunca de pui se taie fâşii subţiri. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Acestea din urmă se freacă cu sarea şi cu untul moale, iar albuşurile se bat spumă. În […]

Curcan umplut

Se curăţă curcanul de pieliţe, se înţeapă cu vârful unui cuţit foarte ascuţit şi se unge cu untul topit în prealabil. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă. Separat, se curăţă usturoiul, se taie feliuţe şi, împreună cu crenguţele de rozmarin, se împănează curcanul. Se insistă pe toate părţile şi, în mod special, în […]

Supă de pui cu găluşte

Se spală puiul în câteva ape, se pârleşte 2-3 minute la foc mare, se mai trece printr-un jet de apă rece şi se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se ia spuma şi, după ce începe să clocotească, se adaugă legumele curăţate şi spălate în prealabil. Supa se acoperă cu un […]

Ciorbă de fasole cu costiţă afumată

Se alege fasolea, apoi se pune de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă. Dimineaţa se scoate din apă şi se pune să fiarbă în altă apă clocotită, care se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele. Separat, se curăţă ceapa şi ardeii, se spală şi se taie cubuleţe, apoi […]

86 din 87«...1020...858687