Chifțeluțe vesele

Se curăță ceapa și usturoiul și se dau pe răzătoarea mică. Se spală pătrunjelul și se toacă mărunt. Se taie brânza în cubulețe mici, egale. Se curăță cartofii, se taie în sfeturi și se dau prin mașina de carne. Într-un castron mare se pun carnea tocată, ouăle, ceapa, usturoiul, cartofii, se condimentează totul cu sare […]

Desert ușor

Se dizolvă cacaua cu 3-4 linguri de apă caldă. Se adaugă apoi cam 100 ml apă clocotită. Gelatina se pune la înmuiat în apă rece. Separat, într-un vas, se amestecă gălbenușurile cu zahărul. Se toarnă deasupra cacaua diluată și se omogenizează cu telul. Se adaugă și gelatina și se continuă omogenizarea cu telul. Vasul cu […]

Prăjitură cu mere

Se frământă un aluat din făină, drojdie, ulei şi apă şi se lasă la dospit aproximativ 30 de minute. Între timp se spală merele, se curăţă de coajă, se dau pe răzătoare şi se amestecă cu zahărul. Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se călesc merele timp de 4 minute. Se taie aluatul în […]

Pere glasate

Se amestecă făina, uleiul, zahărul, praful de copt, coaja de portocală şi dulceaţa de pere. Se adaugă aromele şi apa şi se amestecă până se obţine o cremă de consistenţa unei smântâni groase. Se tapetează o tavă cu făină şi margarină şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptor, la foc mijlociu, pentru aproximativ 40 […]

Prăjitură de ciocolată și căpșuni

Cuptorul se preîncălzește la 1800C. Căpşunile mari se taie jumătăți (cele mici rămân întregi), se tăvălesc prin zahăr și se lasă la temperatura camerei jumătate de oră, ca să-și lase zeama. Untul și ciocolata se topesc la baie de abur sau, vara, la temperatura camerei. Se înglobează pe rând praful de cacao, miezul de nucă, […]

Tocană de cartofi în crustă de pâine

Se taie carnea de porc cubuleţe şi se căleşte în ulei. După ce s-a rumenit bine, se adaugă ceapa tăiată rondele şi se rumenesc împreună. Se curăţă şi se spală legumele. Cartofii se taie cubuleţe, morcovii, rondele, ardeii se curăţă de sâmburi şi se taie fâşii, iar apoi se pun toate să fiarbă împreună cu […]

Cotlet de porc cu sos picant

Se pun într-un ibric, uleiul, pasta de ardei, sarea, piperul, zahărul şi boiaua dulce şi iute. Se amestecă, iar sosul obţinut se fierbe la foc mic, 20 de minute. După ce a scăzut la jumătate, se ia de pe foc. Cotletele de porc se ung cu sosul preparat şi se lasă la rece aproximativ o […]

Cuibuşoare cu brânză

Cartofii noi se lasă câteva ore în apă să se înmoaie coaja şi, cu un burete special, se îndepărtează apoi uşor. Se clătesc bine şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă într-o sită la scurs, apoi se scoate miezul cu atenţie ca să […]

Ruladă de carne II

Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt şi se căleşte câteva minute în puţin ulei, până devine sticloasă. Se lasă câteva minute apoi să se răcească. Între timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se taie mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală în câteva jeturi de apă rece şi se taie […]

Tort de ciocolată cu căpşuni

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi vanilia. Se încorporează gălbenuşurile şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută. Se amestecă şi se toarnă în forma de tort, tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace la foc mediu. Pentru cremă, într-o cratiţă de un litru, se pun gălbenuşurile frecate cu un […]