Urmeaza o aniversare in familia ta si ai vrea sa arate excelent, insa nu ai indemanare in decorarea torturilor? Cu metoda asta, e foarte usor sa obtii un tort cu aspect deosebit si, nu in ultimul rand, decorat foarte vesel.
Urmeaza reteta preferata de tort, sau alege una din retetele de tort de pe site.
Dupa ce ai terminat tortul, da-l la rece si pregateste crema de unt (buttercream).
Acopera tortul cu un strat subtire de crema de unt, ce are menirea sa lipeasca firimiturile, apoi da-l la rece pentru 30 de minute.

Ornarea tortului cu bombonele decorative

Dupa cele 30 de minute scoate tortul si, daca stratul de crema de unt nu e suficient de gros si lipicios, mai adauga si niveleaza torutl.
Intr-o tava adanca si cat mai lata, aseaza o farfurie intoarsa. Pune 200-300 g de bombonele decorative in tava, iar pe farfuria din mijloc aseaza tortul. Ridica bombonelele colorate cu mana si aseaza-le de sus in jos pe lateralele tortului, atingand tortul cu grija.
Continua sa imbraci tortul in bomboanele colorate, iar cand finalizezi lateralele, orneaza si partea superioara a tortului. Pentru a finisa marginile tortului (unde lateralele se intalnesc cu partea superioara), ia bombonele in ambele maini si netezeste marginea.
Indeparteaza excesul de decor atingand cu grija toata suprafata tortului si verifica daca este acoperit in intregime.

Vezi si alte doua metode ingenioase si usoare de ornare a torturilor:

Cum sa ornezi tortul folosind folia de impachetat

Cum sa ornezi tortul cu trandafiri