E vara iar vremea de afara ne indeamna sa consumam delicii reci care sa ne mai invioreze. Si ce poate fi mai bun pe o astfel de caldura, decât delicioasa inghetata. Iata câteva trucuri despre cum poti obtine chiar la tine acasa o inghetata cremoasa, ca cea de la magazin.

1. Ingredientul secret

Indiferent de reteta pe care o urmezi, daca vrei sa obtii o inghetata mai cremoasa, trebuie sa folosesti, pe lânga indulcitorul de la ingrediente, si o lingura de miere.

2. Atentie la recipient

Dupa ce ai preparat inghetata, pune-o la pastrare intr-un vas mai putin adânc, acoperit intâi cu o folie de plastic si apoi cu un capac.

3. Fara ace de gheata

Daca nu ai la indemâna o masina de facut inghetata, iata cum poti preveni aparitia acelor de gheata. Dupa ce ai preparat-o, pune-o la congelator o ora, dupa care scoate-o si amesteca prin ea fie cu o furculita ca sa zdrobesti acele de gheata, fie cu mixerul. Inghetata se baga din nou la congelator, iar operatiunea de mai sus se repeta si in urmatoarele doua ore, dupa care poate pastra in continuare la congelator.