Calamari pane

O reteta delicioasa care va fi pe placul tuturor membrilor familiei ori prietenilor: calamari pane! Incearca-i si tu!

Cum faci gazpacho cu creveţi

Învaţă să prepari o reţetă delicioasă de gazpacho cu creveţi, urmând secretele bucătarilor din Spania. Mod de preparare: Combină toate ingredientele, în afară de creveţi, într-un blender sau robot de bucătărie şi amestecă la viteză mare, câteva zeci de secunde, până obţii o pastă groasă. Gustă şi asezonează cu sare şi piper, dacă este nevoie. […]

Cum să faci sangria cu miere la tine acasă

Învaţă să prepari o sangria răcoritoare cu miere şi fructe la tine acasă, pentru zilele fierbinţi de vară şi nu numai. Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele într-un blender şi serveşte în pahare de vin roşu, garnisite cu felii de portocală sau lămâie.

Cremă catalană

Crema catalană este un desert uşor şi dietetic, foarte uşor de făcut. Iată o reţetă simplă: 1.   Se pune la încălzit smântâna cu vanilia, scorțișoara și coaja de portocală. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă vinul. 2.   Se toarnă o treime din smântâna încalzită peste gălbenușuri, amestecând continuu cu […]

Pui catalan

Puiul catalan este cina ideală penru zilele lungi, când nu ai timp să găteşti. Se face repede şi e foarte gustos. 1.   Se curăţă, se spală şi se taie puiul în bucăţi care se rumenesc uşor în ulei. Se scot şi, în acelaşi ulei, se pune ceapa tăiată peștişori şi toate celelalte legume, tăiate. 2.   […]

Supă andaluză

 O supă andaluză cu roşii, ou şi jambon – delicioasă şi foarte uşor de făcut. Iată reţeta. 1. În cuva robotului se pun roşiile tăiate în bucăţi. Pâinea se înmoaie în apă şi se desface cu degetele peste roşii. 2. Se adaugă usturoiul, sarea, piperul şi se mixează totul. Apoi, se adaugă uleiul şi oţetul […]

Tortilla cu cartofi

Se spală cartofii și se pun la fiert în apă cu sare. Când s-au înmuiat, se curăţă de coajă și se taie felii. Se pun la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei și se prăjesc pe ambele părţi, având grijă să fie întoarse ușor, ca să nu se rupă. Între timp, se curăţă ceapa și […]

Omletă catalană

Se bat ouăle, într-un bol. Se adaugă un praf de sare şi se bat în continuare aproximativ cinci minute. Mazărea se spală în două trei ape şi se pune apoi la scurs, într-o strecurătoare. Pâinea se pune să se înmoaie în laptele călduţ şi, după ce s-a înmuiat, se amestecă cu ouăle bătute, cu brânza […]

2 din 212