Fursecuri “fulgi de nea”

Ai pofta de un dulce de casa, dar nu ai prea multe ingrediente la dispozitie? Prepara niste fursecuri “fulgi de nea” si le vei savura in maxim 30 de minute.

Flammkuchen (tarta flambata)

Nu va lasati inselati de aparente: aceasta reteta e mai degraba una de tarta decat de pizza, sau undeva intre cele 2 preparate. Flammkuchen sau tarte flambée este un fel de mancare cu traditie in sudul Germaniei, precum si in Estul Frantei, in regiunile Alsacia si Moselle.

Piscoturi cu vanilie (vanillekipferl)

Piscoturile cu vanilie sunt un preparat austriac cu traditie, iar reteta originala provine din Nördlingen. Traditional, piscoturile vanilate se prepara in perioada Craciunului si sunt foarte populare in Ungaria, Cehia, Slovacia, dar si in Romania.

Clatite nemtesti

Clatitele nemtesti sunt un hibrid absolut delicios intre clatitele traditionale, cele subtiri pe care le pregatim pe plita, si gustoasele friganele pe care majoritatea le stim din copilarie. Clatitele nemtesti ies pufoase si aromate, sunt extrem de usor de facut si iti ocupa mai putin timp decat cele obisnuite.

Tort trunchi de copac – Baumkuchen

Cu un gust puternic si aroma intensa de rom, acest tort este un deliciu nemtesc, denumit Baumkuchen, adica trunchi de copac, dupa aspectul pe care il formeaza blatul cand il prepari.

Guguluf cu tofu si ciocolata

Un desert delicios, de origine germana ce poate fi pregatit si de post. Incearca reteta de guguluf cu tofu si ciocolata.

Sendvis nemtesc

Un sendvis rapid si satios, cu una dintre cele mai ofertante legume de sezon, varza. 

Tort “Padurea neagra”

Tortul “Padurea neagra” este un adevarat deliciu cu ciocolata, frisca, pasta de migdale si visine. Este un desert german, rafinat potrivit pentru o aniversare sau petrecere. Arata incredibil iar combinatia de gusturi si arome sigur te va face sa iti doresti inca o felie!

Snitel vienez

O reteta rapida de snitel vienez care va scapa de orele pierdute in bucatarie si cu ajutorul careia puteti pregati o cina sau un pranz intr-un timp foarte scurt.

Kaiserschmarren

Kaiserschmarren este o prăjitură ce se serveşte sfărâmată până la nivel de dumicaţi, care are însă o origine îndepărtată, în bucătăria regală a Austriei. Acest desert, descoperit din greseala,  a devenit preferatul lui Franz Joseph, împăratul Austriei.

1 din 212